Šport
90 ogledov

Za Koširjem skozi vrata SZS tudi Vojsk

Matija Vojsk SZS Bobo
Le dan po odhodu nekdanjega znanega alpskega smučarja Jureta Koširja z mesta predsednika odbora in zbora alpskih disciplin pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) je odstopil tudi direktor SZS Matija Vojsk. Vojsk je v sporočilu za javnost zapisal, da sta s predsednikom SZS Tomažem Lovšetom sklenila sporazum o prenehanju mandata direktorja SZS in pogodbe o zaposlitvi direktorja SZS ter o tem seznanila Izvršni odbor SZS.

"Na SZS sem začel z delom junija lani, ko je bila ta nekaj tednov po volilnih spremembah in odhodu prejšnjega direktorja Jara Kalana že globoko v novem olimpijskem ciklusu. Zagotoviti je bilo potrebno sklenitev številnih pogodb o pokroviteljstvu, obenem pa vzpostaviti vpogled v poslovanje SZS kot celote ter izvesti zastavljeno reorganizacijo in racionalizacijo poslovanja. Skupaj s sodelavci smo zastavljene naloge v dobršni meri uspeli izvesti, izpeljati sezono, vzpostaviti nekatere nove poslovne povezave, izboljšati finančno stanje in postaviti materialne temelje za delovanje SZS v nadaljnjem obdobju. Svojo vlogo na SZS sem opravil odgovorno, a tudi v mejah pristojnosti, ki sem jih kot direktor v razmerju do vodstvenih organov SZS imel. Pri tem sem precej časa v zakup jemal tudi izkrivljeno podobo dežurnega krivca za nesoglasja in v zahtevnih gospodarskih razmerah kot človek iz gospodarstva kot samoumevno jemal dejstvo, da smo za poslovne dosežke zaslužni skupaj, pri nasprotovanjih pa se žaromete ne glede na dejanske pristojnosti usmeri v enega," je v izjavi za javnost zapisal Vojsk.

"Spremembe okrog nas so stalnica in s preobrazbo bo morala nadaljevati tudi SZS. V učinkovitejšo in hitrejšo organizacijo, ki bo izvedla začeto racionalizacijo na ravneh in bo tudi v ravnanju prilagojena za delovanje zahtevnim razmeram. V organizacijo, ki bo športnikom nudila čim boljše, a realne pogoje, a bo obenem združevala tudi rekreativne športnike in navijače. Zaupanje številnih smučarskih zanesenjakov in podpornikov smučanja bo upravičevala tako, da bo delovala etično, enotno in bo notranje razlike, predvsem med panogami, uporabila kot izziv in ne kot kamen spotike. Sodelavkam in sodelavcem se zahvaljujem za sodelovanje, izvršilnemu odboru zveze pa za izrečeno priznanje za opravljeno delo. Tekmovalcem in članom ekip želim zadovoljstva na športni poti, smučarski zvezi pa nadaljevanje svetle tradicije smučanja, slovenskega nacionalnega ponosa," je še zapisal Vojsk.

Smučarska zveza Slovenije bo danes ob 12. uri priredila novinarsko konferenco in predstavila sklepe po včerajšnji 11. redni seji izvršnega odbora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.