Šport
22 ogledov

Za nastopanje Faka ni ovir

Žurnal24 main
Padla je še zadnja ovira za nastopanje Jakova Faka za slovensko biatlonsko reprezentanco. Novopečeni Slovenec je dobil dovoljenje Mednarodne biatlonske zveze (IBU)!

Generalna sekretarka Mednarodne biatlonske zveze (IBU) Nicole Resch je na sedež slovenskih biatlonskih reprezentanc sporočila, da je novopečeni slovenski reprezentant Jakov Fak dobil tudi soglasje izvršnega odbora Mednarodne biatlonske zveze. Na podlagi vseh potrebnih pridobljenih dokumentov (soglasja obeh zvez in potrdila o slovenskem državljanstvu) je izvršni odbor lahko v skladu s pravili odpravil čakalno dobo dveh let, ki je sicer v veljavi pri prestopih.
 
Jakov na podlagi tega soglasja lahko nastopa na vseh tekmovanjih pod okriljem Mednarodne biatlonske zveze, vključno s tekmami svetovnega pokala in na svetovnem prvenstvu. Tekmovalec, ki je prav danes skupaj z ostalimi člani in članicami slovenske ekipe odpotoval v Östersund na prvo prizorišče tekem svetovnega pokala, bo tako branil slovenske barve že 2. decembra, ko je na sporedu prva moška preizkušnja sezone 20 km posamično. Fak je s tem preskočil še zadnjo oviro na poti nadaljevanja svoje biatlonske kariere, po novem kot član slovenske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.