Šport
10 ogledov

Za pariški naslov Tsonga in Nalbandian

V četrfinalu je David Nalbandian izločil Andyja Murrayja, v polfinalu pa Nikolaj Žurnal24 main
Finalista Pariza sta David Nalbandian in Jo-Wilfried Tsonga. Argentinec je v polfinalu s 6:1, 5:7 in 6:4 ugnal Rusa Nikolaja Davidenka, Francoz pa s 6:4 in 6:3 Američana Jamesa Blakea.
 

Pariz (ATP), polfinale

N. Davidenko (RUS, 8) : D. Nalbandian (ARG, 6) 1:6, 7:5, 4:6
J.-W. Tsonga (FRA, 13) : J. Blake (ZDA, 11) 6:4, 6:3

Francoski teniški up 23-letni Jo-Wilfired Tsonga je po velikem uspehu na Odprtem prvenstvu Avstralije, kjer je poraz priznal šele v finalu proti Srbu Novaku Djokoviću , dosegel nov uspeh. V polfinalu mastersa v Parizu je brez večjih težav v dveh nizih s 6:4 in 6:3 premagal Američana Jamesa Blakea . To je bil že drugi ameriški skalp za Francoza na tem turnirju. V četrtfinalu je namreč izločil Andyja Roddicka . Poleg nastopa v finalu OP Avstralije in naslova na ATP turnirju v  Bangkoku , ki ga je osvojil septembra z zmago nad Djokovićem, je to za Tsongo največji dosežek v karieri. Doslej je na turnirjih serije masters najdlje prišel do četrtega kola na turnirju v Indian Wellsu .


Jo-Wilfried Tsonga  © Reuters

 
Prvi polfinalni obračun letošnjega mastersa v pariški dvorani Bercy pa je pripadel Argentincu Davidu Nalbandianu , ki si bo ob morebitni finalni zmagi zagotovil nastop na zaključnem mastersu. Njegov neposredni tekmec za mesto med elitno osmerico pa je kar mladi nasprotnik v pariškem finalu Jo-Wilfried Tsonga . Z zmago nad osmim nosilcem Nikolajem Davidenkom s 6:1, 5:7 in 6:4 se je Argentinec uvrstil v finale, kjer bo branil lanskoletno zmago. Nalbandian je odločno krenil v dvoboj, saj je Rusu prepustil le eno igro. V drugem nizu se je Nikolaj Davidenko, ki je v polfinale napredoval po predaji dvoboja prvega nosilca  Rafaela Nadala , zbral in po zelo izenačeni igri, izid v nizih le izenačil na 1:1. V odločilnem tretjem nizu sta bila tekmeca znova izenačena vse do rezultata 3:3, nato pa je Nalbandian Rusu odvzel servis in si priigral manjšo prednost. Na koncu je Davidenku zmanjkalo moči in Argentinec je z zmago v tretjem nizu s 6:4 postal finalist predzadnjega mastersa. Zadnji bo na sporedu med 9. in 16. novembrom v Šanghaju .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.