Šport
10 ogledov

Za pomoč jo je prosil Schwarzenegger

(Foto: poptower.com) Žurnal24 main
Za sodelovanje pri zbiranju sredstev za svojo neprofitno organizacijo je pokerašico Annie Duke prosil sam guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger.

V svetu pokra je Annie Duke verjetno ena največjih dobričin, ki je vedno pripravljena sodelovati pri vsakem humanitarnem ali kakšnem drugem plemenitem projektu, in nič drugače ni niti tokrat, saj se Dukova prav nič ni obotavljala, ko jo je za pomoč pri zbiranju sredstev za svojo neprofitno organizacijo prosil kar sam guverner zvezne države Kalifornija Arnold Schwarzenegger.

Skupaj so se tako domislili prav posebnega dobrodelnega poker turnirja, ki se bo ponašal s prijavnino le 250 $ in rebuyi po ceni 100 $, prav ves denar, ki ga bodo na ta način zbrali, pa bo končal na računu organizacije After-School All-Stars, ki sta jo pred leti osnovala zakonca Schwarzenegger in se posveča predvsem temu, kako mlade v najbolj rizičnih območjih in skupinah spraviti z ulic.

After-School All-Stars je preprosto neverjetna organizacija. Ukvarjajo se namreč z otroki, ki živijo v nekaterih najbolj revnih predelih te države in bi brez pomoči te organizacije verjetno lahko izbirali le med tolpami, drogami ter celo smrtjo.
Annie Duke

Turnir bo na sporedu 20. maja ob 19:30 (PT), gostil pa ga bo sloviti Commerce Casino v Loas Angelesu. Svojo udeležbo na turnirju so potrdili tudi že številni ugledni člani poker skupnosti, kot so Don Cheadle, David Zayas, Sara Rue, Adam Levy in Tiffany Michelle, organizatorji pa pričakujejo, da se bo turnirja udeležilo tudi veliko število manj znanih igralcev, saj so pri UltimateBet, za najboljše pripravili nagrade v skupni vrednosti kar 35.000 $.

"After-School All-Stars je preprosto neverjetna organizacija," je svoje partnerje pri tem projektu pohvalila Annie, "Ukvarjajo se namreč z otroki, ki živijo v nekaterih najbolj revnih predelih te države in bi brez pomoči te organizacije verjetno lahko izbirali le med tolpami, drogami ter celo smrtjo."

"ASAS pa jim ne daje le varnega zatočišča, kjer lahko otroci preživljajo ure do prihoda njihovih staršev iz službe, ki bi jih sicer utegnili preživeti na ulici, temveč člani te organizacije vsem mladostnikom tudi pomagajo pri učnih obveznostih ter na splošno poskrbijo, da imajo tudi oni svoj način izražanja in izživljanja frustracij. Sama vem, da smo pokeraši lahko zelo darežljivi, zato sama nisem imela nikakršnih dvomov o tem, ali naj se tega projekta lotim ali ne."

Ko se združita poker in dobrodelnost, navadno zmagata kar obe strani, saj pokeraši navadno radi pomagajo tistim, ki so pomoči potrebni, hkrati pa ti turnirji tudi poskrbijo za dobro publiciteto pokra in igralcev, škodi pa niti ne dejstvo, da so najboljši na teh turnirjih, navadno zelo lepo nagrajeni za ves svoj trud.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.