Šport
13 ogledov

Za prvo zmago Chicaga kriv Kopecky

Chicagov junak je postal Tomaš Kopecky. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hokejisti Chicaga so dobili prvo tekmo velikega finala severnoameriške lige NHL, v katerem igrajo proti ekipi Philadelphia Flyers. Pred domačimi navijači so Letalce premagali s 6:5

Odločilni gol je sredi zadnje tretjine zabil 28-letni Čeh Tomaš Kopecky. Ta igra predvsem zaradi poškodbe Andrewa Ladda, je zmagoviti zadetek zabil v 49. minuti, ko se je za strel odločil z leve strani. Sicer pa je Troy Brouwer za Chicago zabil dva gola in enkrat podal, med strelce pa so se pri zmagovalcih vpisali tudi Patrick Sharp, Dave Bolland in Kris Versteeg.

Philadelphia je zelo težak tekmec. Gostujoči hokejisti so igrali zelo na moč. Vrniti smo jim morali z enako mero. Ko nam je to uspelo, smo prišli do uspeha.
Kris Versteeg
"Philadelphia je zelo težak tekmec. Gostujoči hokejisti so igrali zelo na moč. Vrniti smo jim morali z enako mero. Ko nam je to uspelo, smo prišli do uspeha," je po tekmi dejal napadalec Chicaga Versteeg. Velja omeniti, da nobeni izmed ekip ni uspelo povesti za več kot zadetek, kar še dodatno govori o izenačenosti obračuna.

Blackhawks igrajo v svojem prvem finalu po letu 1992 in lovijo svoj prvi naslov po 49 letih. Letalci, pri katerih sta Danny Briere in Scott Hartnell dosegla po gol in dve podaji, pa so nazadnje v finalu igrali leta 1997, zadnja naslova pa so osvojili v letih 1974 in 1975.

"Ko izgubiš prvo tekmo Stanleyjevega pokala, je težko sedeti tukaj in iskati pozitivne stvari. Toda v naslednjih dneh jih bomo že našli in bomo dobro pripravljeni za nov obračun," pravi trener Philadelphie Peter Laviolette. Druga tekma bo v noči na torek prav tako v Chicagu.

Liga NHL, finale:

Chicago Blackhawks : Philadelphia Flyers 6:5 /1:0/

* v poševnicah je izid v zmagah, moštvi igrata na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.