Šport
19 ogledov

Za rokometni prestol Kiel in Atlético

Aguinagalde Boldsen Atletico Madrid Koebenhavn Köbenhavn Liga prvakov polfinale EPA
Rokometaši španskega Atletica iz Madrida so drugi finalisti zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu, potem ko so v današnji drugi polfinalni tekmi premagali danski Koebenhavn s 25:23 (12:15). Španska zasedba se bo v nedeljskem finalu pomerila z nemškim Kielom, ki je v prvi polfinalni tekmi ugnal Füchse Berlin s 25:24 (15:12).

Favorizirani rokometaši Kiela so se skozi šivankino uho prebili v nedeljski veliki finale. V začetku je sicer kazalo na njihovo zanesljivo zmago, saj so si v 18. minuti priigrali šest golov prednosti (11:5), v nadaljevanju pa so zobe pokazali tudi berlinski lisjaki.

Z dobro igro v obrambi so prednost do konca prvega polčasa prepolovili (12:15), nato pa zebram iz Kiela povzročili gromozanske glavobole. V 54. minuti so na krilih izjemnega češkega vratarja Petra Štochla tekmo postavili v začetno izhodišče (23:23), nato pa zapravili še dva napada za vodstvo.

To so izbranci islandskega trenerja Alfreda Gislasona s pridom izkoristili, poldrugo minuto pred koncem tekme je Kiel - ob igralcu manj na igrišču - v vodstvo popeljal češki "bombarder" Filip Jicha, le nekaj minut zatem pa je francoski vratar Thierry Omeyer obranil strel hrvaškega krilnega igralca Ivana Ninčevića.

V zadnjem napadu je Kiel zapravil svoj napad, Füchse pa v samih izdihljajih tekme - navkljub sedmemu igralcu v polju - ni zabil izenačujočega gola. Pri Kielu je bil strelsko najbolj učinkovit Jicha z enajstimi goli, vratar Omeyer pa je zbral devet obramb. Pri Füchseju je Islandec Alexander Petersson dosegel sedem zadetkov, vratar Štochl pa je zaustavil 14 strelov.

Atlético pristrigel peruti Koebenhavnu

Delnice španskega rokometnega velikana so imele pred začetkom drugega polfinalnega obračuna v Kölnu nižjo vrednost, a trikratni prvak najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini je v Kölnu pokazal svojo moč in pristrigel peruti "visokoletečemu" danskemu moštvu.

Koebenhavn je v prvi polovici tekme nadziral imenitnega tekmeca v hudih denarnih težavah, ki je v četrtfinalu izločil koprski Cimos, v drugem polčasu pa je Atlético iz Madrida na mojstrski način nadigral dansko zasedbo. Izbranci Talanta Dušebajeva so v 43. minuti nadoknadili tri gole zaostanka in s tremi zaporednimi goli Makedonca Kirila Lazarova iz 7-metrovke izenačili na 19:19, svoje bogate izkušnje pa so uveljavili v prelomnih trenutkih dvoboja.

Enajst minut pred koncem so po golih Eduarda Fernandeza in Joana Canellasa povedli s 23:21, prednost pa zadržali vse do konca tekme. Koebenhavn je španski zasedbi neprestano dihal za ovratnik, zadnji žebelj v tekmečevo krsto pa je 30 sekund pred koncem zabil Canellas za končnih 25:23.

V španski vrsti je bil najbolj učinkovit Lazarov z enajstimi goli, v danski pa sta Islandec Olafur Stefansson in Šved Niclas Ekberg dosegla po pet zadetkov.

Liga prvakov, polfinale, Lanxess Arena (Köln):

Kiel : Füchse Berlin 25:24 (15:12)
Jicha 11 (4), Andersson 3, Ahlm 3; Petterson 7, Jaszka 6, Romero 3, Christophersen 3

Atlético Madrid : Koebenhavn 25:23 (12:15)
Lazarov 11 (5), Markussen 3, Canellas 3; Stefansson 5, Ekberg 5 (2), M. Hansen 4.

Nedelja ob 15.15, za tretje mesto:
Füchse Berlin - Koebenhavn

Finale, ob 18.00:
Kiel - Atlético Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.