Šport
9 ogledov

Za slovenske padalce stopničk na pretek

Fotografija je simbolična. (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Na tradicionalnem prizorišču zaključka svetovnega padalskega pokala, v Locarnu ob jezeru Maggiore, je glavna vloga vnovič pripadla slovenskim padalcem.

Na zmagovalnem odru so si Slovenci ob razglasitvi rezultatov kar podajali štafetno palico, kajti na zadnji tekmi so dosegli tri zmage. Ekipa Elan v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek je spet opravila z vso konkurenco in s tretjo letošnjo zmago samo še potrdila skupno zmago v svetovnem pokalu.

Na zadnji tekmi sta med moškimi blestela še Borut Erjavec in Jurij Kozjek, ki sta bila najbolj zbrana v vseh osmih skokih, z žensko konkurenco pa je gladko opravila Maja Sajovic, ki je tako kot moštvo osvojila prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

"Tega uspeha sem izredno vesela, je pa to rezultat dobrega dela že vrsto let, zato sta zmaga na zadnji tekmi, kakor tudi skupna zmaga, le še potrditev vsega," je presrečna po zaključku letošnjih civilnih tekem dejala Maja Sajovic.

Tudi v moški konkurenci so imeli Slovenci dve železi v ognju za skupno zmago, a sta Peter Balta in Domen Vodišek v Švici nastopila premalo razpoložena. Toda tudi tri uvrstitve moških med deset najboljših so dokaz, da so Slovenci v skokih na cilj ena izmed vodilnih velesil na svetu. "Mi delamo kontinuirano že vrsto let Tehnična izvedba skoka je pri naših padalcih malce drugačna od drugih moštev, tu pa se dela razlika," je zadovoljno predstavil ključ do uspeha svojih varovancev trener Drago Bunčič.
Za padalce pa počitka še ni, kajti že čez deset dni bodo odrinili v Indijo, kjer jih čakajo še svetovne vojaške igre.

Svetovni pokal, Locarno
Ekipe
1. Elan (Karun, Ban, Salkič, Erjavec, Vodišek) 41 cm, 2. Szolnok (Mad), FFP (Fra) - 44... 5. Flycom (Lah, Bečan, Avbelj, Kozjek, Sajovic) 54, 9. Ptuj (Balta, Vindiš, Janžekovič, M. Jurič, Čuš) 69

Moški:
1. Erjavec, Kozjek (oba Slo) 4 cm, 3. Henaff (Fra) 5... 7. Ban (Slo) 7

Ženske:
1. Sajovic 7 cm, 2. Avbelj (obe Slo), Lederle (Nem) 13... 6. Jurič (Slo) 16;
Svetovni pokal skupno (6):

Ekipe:
1. Elan 1050, 2. Szolnok (Mad) 950, 3. Army team (Ita) 925... 5. Ptuj 725, 9. Flycom 575;

Moški:

1. Varga 237, 2. Banszki (oba Mad) 230, 3. Gečnuk (Češ) 925... 5. Balta 193, 6. Kozjek 181, 8. Vodišek (vsi Slo) 172;
Ženske:


1. Sajovic 460, 2. Avbelj 390... P. Jurič (vse Slo) 292

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.