Šport
15 ogledov

Za slovo še en poraz

Nemški objemi so bili za Velenjčane premočni. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja so tudi na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov po pričakovanjih klonili proti velikemu Ciudad Realu (36:31). Velenjčani so tako končali z nastopi v Evropi.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v povratni tekmi osmine finala evropske Lige prvakov v gosteh izgubili s španskim Ciudad Realom z 31:36 (15:18) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Rokometaši velenjskega Gorenja so vse možnosti za uvrstitev v četrtfinale v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini zapravili pred slabim tednom, ko so v domači Rdeči dvorani izgubili z osmimi goli (23:31), v sobotnem obračunu na Pirenejskem polotoku pa so znova morali priznati premoč lanskim zmagovalcem Lige prvakov.

Izbranci velenjskega stratega Branka Tamšeta so porazno začeli dvoboj v Ciudad Realu. Gostitelji so se v uvodu dobesedno sprehajali skozi njihovo obrambo in si že po dobrih sedmih minutah igre priigrali prednost šestih zadetkov (8:2). Velenjska klop je z minuto odmora zaustavila "stampedo" domače vrste, po Tamšetovih napotkih pa je podoba slovenskih prvakov vendarle dobila lepšo obliko. Z boljšo obrambo in učinkovitejšim napadom so Velenjčani po poraznem začetku vendarle ujeli pravi ritem in se povsem enakovredno zoperstavili favoriziranim zvezdnikom španske ekipe, za katero igrajo sami rokometni velemojstri.

Miha Žvižej in druščina so do odhoda na desetminutni odmor dokaj visok zaostanek prepolovili (15:18), v začetku drugega polčasa pa povsem zadihali za ovratnik ležernim gostiteljem in se jim v 33. minuti približali na gol zaostanka (17:18), kar je Špance prisililo k polni mobilizaciji. V naslednjih desetih minutah je slovenska zasedba znova občutila silno moč španske, ki si je z veliko resnejšim pristopom v vseh segmentih igre v 44. minuti znova priigrala šest golov prednosti (26:20), tako da je bila tekma odločena.

Liga prvakov, osmina finala (povratno srečanje):

Ciudad Real : Gorenje Velenje 36:31 (18:15)
Evdokimov 6, Aguinagalde in Källman 5, Metličić in Entrerrios 4; Bezjak, Rnić, Golčar, Čupić in Šimič 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.