Šport
17 ogledov

Za uvod k sosedam

(Slovenija - Francija) ženska rokometna reprezentanca rokomet kvalifikacije žens Anže Petkovšek
Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo drevi v Umagu (19.00) odigrala uvodni obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Švedska.

"Zagotovo nas čaka vse prej kot lahko delo, a verjamem, da lahko z dobrim delom in kakovostno pripravo na tekmice pridemo do rezultata," je pred današnjim gostovanjem na Hrvaškem povedal novinec na klopi slovenske reprezentance Uroš Bregar.

Glavni trener madžarskega kluba Vac je sredi septembra na selektorskem stolčku malce presenetljivo zamenjal izkušeno Marto Bon, na začetek kvalifikacij pa se je s svojimi varovankami pripravljal na koprski Bonifiki. Hrvatice so po razočaranju na domačem evropskem prvenstvu pomladile zasedbo, slovenska izbrana vrsta pa se v lov na prvi dve mesti, ki neposredno vodita med evropsko elito (na EP se bo uvrstila tudi najboljša tretjeuvrščena reprezentanca iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin), podajajo s preverjeno zasedbo.

"Časa za pripravo nismo imeli na pretek, saj bomo do tekme lahko opravili le štiri prave treninge. Ne pričakujem čudežev, a upamo na presenečenje proti Hrvaški. S pravim pristopom in zbranostjo nam lahko uspe," je dodal Bregar, ki upa, da njegova zasedba na prvem kvalifikacijskem obračunu ne bo podlegla pod pritiskom. V hrvaški reprezentanci, ki ima kar nekaj težav s poškodbami najboljših vratark, so pred sosedskim derbijem optimistični.

"Slovenijo preprosto moramo premagati, čeprav gre za kakovostno reprezentanco, ki jo sestavljajo igralke iz močnih evropskih klubov. Upamo, da bomo ob bučni podpori s tribun uveljavili našo kakovost. Menim, da smo močnejša in hitrejša ekipa," je pojasnil hrvaški selektor Goran Mrđen.

Slovenke se bodo v nedeljo v Ljubljani pomerile še s Črno Goro, balkansko skupino pa zaključuje še Makedonija, tako da boj boj za prvi dve mesti zagotovo napet. Slovenke so se nazadnje na veliko tekmovanje prebile pred petimi leti, ko so na evropskem prvenstvu na Norveškem in Danskem zasedle zadnje mesto.

Seznam kandidatk za tekmi s Hrvaško in Črno Goro:

- vratarke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin in Amra Pandžić (vse Krim Mercator);

- krilne igralke: Neli Irman (Zagorje), Tamara Mavsar, Polona Barič (obe Krim Mercator) in Maja Zrnec (Göppingen);

- zunanje igralke: Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Ana Gros (Metz), Nina Jeriček, Maja Šon (obe Nimes), Ana Petrinja, Lina Krhlikar (obe Göppingen), Barbara Lazović (Vardar Skopje) in Tjaša Stanko (Zagorje);

- krožni napadalki: Sanja Gregorc (Vac) in Valentina Panger (Zagorje) 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.