Šport
50 ogledov

Za začetek izgubile proti Avstrijkam

Maša Zec Peškirič je naletela na previsoko grško oviro. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenska ženska teniška reprezentanca je izgubila oba današnja dvoboja proti Avstriji v prvi evroafriški skupini pokala Fed v Budimpešti.

Najprej je morala Maša Zec Peškirič priznati premoč Avstrijki Patricii Mayr-Achleitner, ki je zmagala s 6:2 in 6:3, nato je Nastja Kolar z enakim izidom izgubila proti Yvonne Meusburger, v igri dvojic pa sta bili Slovenki slabši s 5:7 in 5:7.

"Maša me je v prvi partiji kar navdušila, žal pa je rezultat realna slika razmerja moči med igralkama. V drugem nastopu je Nastja pokazala potencial, ki ga ima, vendar pa to ni bilo dovolj za presenečenje. Še najbližje zmagi smo bili v igri dvojic, v obeh nizih sta Maša in Nastja vodili s 4:1 oziroma 5:1, na koncu pa žal izgubili. Vseeno sta se lepo uigrali, tako da lahko z optimizmom zremo v prihodnje dni, predvsem soboto, ko nas čaka verjetno odločilni nastop proti Izraelu," je dejala kapetanka Tina Pisnik.

Slovenija je na Madžarsko pripotovala močno oslabljena - brez Polone Hercog in Tadeje Majerič -, zato sta si Tina Pisnik in njen pomočnik Andrej Kraševec zastavila cilj, obstanek v prvi skupini. Za to bo Slovenija v treh dvobojih potrebovala vsaj eno zmago. V četrtek se bo pomerila z Ukrajino, v soboto pa z Izraelom.

Tekmovanje v prvi evroafriški skupini poteka po sistemu dveh dvobojev posameznic ter nastopa dvojic. V kvalifikacije za svetovno skupino se bosta uvrstili le dve reprezentanci od šestnajstih sodelujočih, v nižji rang pa bosta nazadovali prav tako le dve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.