Šport
21 ogledov

Za začetek šest golov prvakov, derbi Torontu

Chicago Blackhawks Washington Capitals liga NHL Sharp Reuters
S prvimi tremi tekmami rednega dela se je v noči na sredo začela sezona lige NHL. Branilci naslova Chicago Blackhawks so doma s kar 6:4 premagali Washington Capitals.

Prvi gol v Chicagu je padel že po dobrih štirih minutah dvoboja, ko je v polno zadel Brandon Bollig, za Chicago Blackhawks pa so zadeli še Johnny Oduya, Brandon Saad, Marian Hossa, Brent Seabrook in Patrick Kane. Vratar Corey Crawford je zaustavil 28 strelov gostov za zmago domačega moštva.

Pri gostujočem moštvu se je izkazal Mihail Grabovski, ki je trikrat ukanil domačega vratarja in je sezono odprl s hat-trickom. Za moštvo iz prestolnice ZDA je zadel še ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin, ki je sicer ob koncu minulega tedna doživel posebno čast, ko je kot prvi Rus po prižiganju olimpijskega ognja v grški Olimpiji ponesel olimpijsko plamenico ter z njo pretekel nekaj metrov v potovanju do Sočija, kjer bodo februarja zimske olimpijske igre.

Prvo zmago v sezoni so vpisali tudi igralci Toronto Maple Leafs, ki so bili v gosteh s 4:3 boljši od kanadskih tekmecev Montreal Canadiens. V Edmontonu pa so domači Edmonton Oilers morali priznati premoč Winnipeg Jets s 4:5.

Liga NHL, rezultati:

Chicago Blackhawks : Washington Capitals 6:4
Edmonton Oilers : Winnipeg Jets 4:5
Montreal Canadiens : Toronto Maple Leafs 3:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.