Šport
18 ogledov

Za zdaj znan le nasprotnik

1/7
Žurnal24 main
Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec v ponedeljek na tiskovni konferenci še ni vedel, kje in kdaj bo drugič branil naslov svetovnega prvaka. Ptujčan pa je zagotovil, da je poškodba kolena pozabljena.
V poštev pride le zmaga
Jackiewicz je do danes edini boksar, ki je premagal Dejana Zavca, a tista zmaga je bila nezaslužena in predvsem posledica tega, da je dvoboj potekal na Poljskem. Naš šampion je prepričan, da bo tokrat borba podobno napeta z eno spremembo: "V poštev ne pride nič drugega kot zmaga. Nekaj stvari bom poskušal popraviti, ki sem jih v prvem dvoboju storil narobe. Z Jackiewiczom se dobro poznava in veliko presenečenj si ne moreva pripraviti. Vsekakor pričakujem podobno borbo, kot je bila prva, verjamem pa, da bom tokrat jaz zmagovalec. Dodati bom moral še okoli 20 odstotkov in to je to."

Ob nogometni mrzlici, ki je v zadnjih dneh zajela Slovenijo, je svetovni boksarski prvak v velterski kategoriji po verziji IBF Dejan Zavec sklical tiskovno konferenco, na kateri pa predstavnikom sedme sile še ni znal odgovoriti na najpomembnejše vprašanje: kdaj in kje bo drugič branil naslov? "Za zdaj še ne vem, kdaj in kje bom branil naslov svetovnega prvaka. Vem le to, da se bom boril s Poljakom Rafalom Jackiewiczom," je dejal Ptujčan, ki se je s Poljakom Rafalom Jackiewiczom že srečal leta 2008 in takrat v njegovi domovini nezasluženo izgubil. Zavec je dodal, da naj bi bilo vse jasno najkasneje čez deset dni. "V prihodnjih dneh bom že vedel vse podrobnosti. Borba pa se bo odvila konec avgusta ali na začetku septembra. Kot država prirediteljica se omenjajo Slovenija, Poljska, Nemčija in ZDA. Mi se bomo zavzemali za Slovenijo ali Nemčijo, a za Slovenijo po pravici povedano ni veliko možnosti. Poljaki imajo bogato tradicijo, so močni v lobiranju, zato ne čudi dejstvo, da je Jackiewitz 18 od svojih 19 zadnjih obračunov imel doma. Dvoboj pač dobi tisti, ki ponudi več," je še povedal Ptujčan.

Zavca je vse od prve uspešne obranitve naslov proti Argentincu Rodolfu Ezequielu Martinezu mučila neprijetna poškodba levega kolena oziroma meniskusa. Zaradi tega Zavec skoraj dva meseca ni treniral in tudi nekoliko zamaknil borob s Poljakom. Kot je zatrdil Mr. Simpatikus, pa je poškodba že pozabljena. "Treniram že tri tedne. Poškodbo imamo pod nadzorom, tako da v pripravah na naslednjo borbo ne pričakujem večjih težav," je v mirnem tonu dejal Zavec in nato nekoliko bolj podrobno opisal, kakšne težave je imel: "Imel sem raztrgan meniskus, na katerem je bila uspešno narejena artroskopija. V toku priprav se je na meniskusu naredila cista. Zatem se mi je začela luščiti pogačica in kolenska ovojnica. Zdaj smo vse skupaj uspeli dobiti pod kontrolo. Še vedno prejemam zdravila in trikrat tedensko prihajam v Ljubljano po različne inejekcije. Seveda, vse v luči, da mi koleno spravijo pod kontrolo. Lahko pa normalno treniram. Otresel sem se psihičnega bremena, lahko rečem, da ni ničesar, kar bi lahko ogrozilo dvoboj s Poljakom."

Navija za Argentince
Seveda tudi Dejan Zavec spremlja svetovno prvenstvo v nogometu in odlične predstave naših reprezentantov. "Slovenci so že za zdaj storili veliko, vse drugo bo le presežek, tako da verjamem, da še niso rekli zadnje besede. Imam pa svojega favorita, ki se drži odlično. To je Argentina."

Celotne priprave bodo tudi tokrat potekale po ustaljenem programu z eno spremembo oziroma novostjo. "Zaključni treningi bodo tudi tokrat potekali v Nemčiji. Novost je ta, da moj trener Dirk Dzemski 5. julija prihaja v Slovenijo. Nato se bova skupaj odločila, kdaj bova odšla v Nemčijo. Obstaja tudi možnost, da bi celotne priprave oddelali pri nas. V kratkem bom na Ptuju odprl tudi športni center. In ne bi bilo nič lepšega, če bi priprave oddelal v svojem športnem centru. Vseeno pa mislim, da bomo tudi tokrat odšli v Nemčijo," je razpredal Zavec, ki je prepričan, da bo kljub poškodbi dvoboj dočakal ustrezno pripravljen. "Verjamem, da bo dovolj časa za kvalitetne priprave, ter da bomo imeli vse pod kontrolo. Mislim, da bi moralo biti tri mesece dovolj. Poleg tega imam nekaj kredita še iz izkušenj. Vse lahko spremeni poškodba, a o tem ne razmišljam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.