Šport
16 ogledov

Za zmago, za čast, za Slovenijo

Že res, da so Vukovi glavo večji, da imajo več ameriških igralcev in ameriška tr Žurnal24 main
Državne prvake v am. nogometu ljubljanske Silverhawks v nedeljo ob 16.00 v Ivančni Gorici čaka tekma leta: Cefl bowl z beograjskimi Vukovi. "Nikar nas ne odpišite," zatrjuje MVP sezone, Jordan Capitanio.

Prvi nastop ljubljanskih Silverhawksov v finalu mednarodne lige Cefl je nov velik korak v razvoju ameriškega nogometa v Sloveniji. To nedeljo ob 16.00 se bodo za svoj največji uspeh na stadionu NK Livar v Ivančni Gorici pomerili z aktualnimi prvaki in letos še neporaženimi Vukovi iz Beograda.

Ponosen sem, da sem MVP, a pred nami je možnost za mnogo večji pokal - to je naslov prvaka. Vemo, da smo avtsajderji, a jim bomo pošteno zagrenili življenje.
Jordan Capitanio
Proti najboljšim

V rednem delu so Vukovi doma Silverhawkse premagali z 21:10 in nato v Ljubljani 26:10. So favoriti bowla. "So zelo, zelo dobra ekipa. Fizično so močni in so dobro trenirani. A smo vseeno imeli priložnost, da jih premagamo na prvi tekmi rednega dela in smo jim bili enakovredni na drugi. Niso nepremagljivi," moralo slovenskim Sokolom dviguje eden od dveh profesionalnih ameriških Silverhawksov, Jordan Capitanio. "Morali bomo izvršiti akcije, igrati, kot znamo in to brez napak. Njihovemu napadu ne smemo dovoliti, da bo veliko na igrišču, mi pa moramo realizirati svoje priložnosti. Imamo možnosti za prvaka. Nikar nas ne odpišite," je odločen Capitanio, ki je za zmago v polfinalu nad Budapest Wolves (31:14) podal za enega in pritekel dva touchdowna (na dveh letošnjih tekmah z Vukovi je pridelal več kot 300 jardov in na vsaki dosegel en touchdown). Tako je bil zasluženo izbran za MVP-ja napada, medtem ko je MVP obrambe drugič zapored Volk Miloš Lišanin.

 

Silverhawks so mnogo boljši kot v minulij sezonah. Če ne bomo dobro začeli, se vse lahko zgodi. Posebej zanimivo bo, ko si bova nasproti stala MVP-ja. Bomo videli, kdo bo boljši. Upam, da bomo Volkovi znova šampionski.
Miloš Lišanin
"Za zmago, za čast, za Slovenijo," se glasi slogan Silverhawksov za Cefl bowl. Ena tekma bo odločila prvaka. "V očeh lige smo mali klub, ki si je po spletu okoliščin pridelal finale. Toda to finale bomo igrali pred domačimi gledalci. Tokrat boste res morali biti 12. igralec na igrišču. Z bobni, vuvuzelami, ragljami ali pa samo lastnimi grli nas boste vzpodbujali. Mi se vam bomo oddolžili s srčno igro do zadnjega diha," obljublja in vas vabi na tekmo glavni trener moštva, Uroš Valant. "Kolikše možnosti imamo, je težko govoriti, vendarle igramo proti najmočnejšemu klubu v srednjeevropski regiji. Ampak glede na to, da je to bowl, ne dvomim, da bodo fantje dali vse od sebe," je dejal Valant v spletni klepetalnici na zurnal24.si. Bowl bo, kot se za takšen dogodek spodobi, več kot le tekma. Ob polčasu bodo nastopali Frogs in ameriški raper Spinz. Na tekmi bo tudi Michael P. Hurley, ustanovitelj Silverhawksov, ki bo izvedel met kovanca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.