Šport
5 ogledov

Zabavljač Djoković med štiri najboljše

Novak Djoković Žurnal24 main
Odprto prvenstvo ZDA se bliža koncu. Pri ženskah in moških so v igri za zmago še po štiri imena.

Srbski zvezdnik Novak Djoković se je po Roland Garrosu in Wimbledonu še na tretjem zaporednem turnirju za grand slam uvrstil med štiri najboljše. Na poti do prvega polfinala na OP ZDA mu je stal letos znova prebujeni Carlos Moya, ki ga je Beograjčan s stalnim prebivališčem v Monacu zanesljivo odpravil s 3 : 0. Bolj kot suverena zmaga pa bo gledalcem v areni Arthurja Asha v spominu ostala "predstava", ki jo je Djoković priredil po zmagi. Kot so zapisali ameriški komentatorji: "Ko se je tenis končal, se je začela zabava."

Tretji nosilec je namreč navdušenemu občinstvu pokazal svoje improvizacijske sposobnosti. Najprej je oponašal Marijo Šarapovo, njeno poskakovanje na črti za servis, zatikanje las za ušesa in celo njen servis. Nadaljeval je z Rafaelom Nadalom in za svoj nastop prejel ovacije občinstva.

"Vesel sem, da ljudje to sprejmejo pozitivno. Ne norčujem se iz Marije ali Rafe, rad bi le zabaval ljudi," pravi Djoković. "Poskušam uživati v tenisu tako na igrišču kot ob njem." Srbova predstava je nasmejala tudi poraženega Moyo, ki se je pošalil: "Res je smešno, zadevo obvlada, je nadarjen. Če mu ne uspe v tenisu, lahko kariero zgradi kot komedijant."

Roger Federer1

Roger Federer © AFP

 
V polfinalu se bo Djoković pomeril z Davidom Ferrerom, ki je po Rafaelu Nadalu z rezultatom 6:2, 6:3, 7:5 domov poslal še Juana Ignacio Chelo. V drugem polfinalu se bosta pomerila nepremagljivi Roger Federer in četrti nosilec Nikolaj Davidenko. Federer ima proti vsem preostalim protikandidatom nadvse suvereno razmerje med zmagami in porazi. Proti Davidenku in Ferrerju v devetih oziroma sedmih srečanjih še ni izgubil, Djoković pa ga je v petih poskusih ugnal enkrat.

Kdo lahko ustavi Justine?

V petek se bosta za mesto v finalu ženskega dela turnirja pomerili domača favoritka Venus Williams in prva kandidatka za končno zmago Justine Henin. Če bo Belgijka po Sereni premagala še Venus, bo postala šele druga igralka, ki je na istem turnirju izločila obe sestri. V drugem, precej manj zanimivem polfinalu, nas čaka dvoboj Svetlane Kuznjecove in Ane Čakvetadze.

Odprto prvenstvo ZDA v New Yorku (19,6 milijona dolarjev):

Moški, četrtfinale:
David Ferrer (Špa/15) - Juan Ignacio Chela (Arg/20) 6:2, 6:3, 7:5;
Novak Djoković (Srb/3) - Carlos Moya (Špa/17) 6:4, 7:6 (7), 6:1;

Ženske dvojice, polfinale:
Chan Yung-jan/Chuang Chia-jung (Tjv/5) - Agnes Szavay/Vladimira Uhlirova (Mad/Češ) 6:2, 7:6 (5);
Nathalie Dechy/Dinara Safina (Fra/Rus/7) - Kveta Peschke/Rennae Stubbs (Češ/Avs/6) 6:4, 6:4;

Mešane dvojice, finale:
Viktorija Azarenka/Maks Mirni (Blr) - Meghann Shaughnessy/Leander Paes (ZDA/Ind) 6:4, 7:6 (6);

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.