Šport
41 ogledov

Začel se je Glavni turnir WSOP

(Foto: poker-king.com) Žurnal24 main
Danes smo bili priča zaključnim bojem še na zadnjih dveh turnirjih prvenstva WSOP, preden je na spored končno prišel glavni dogodek letošnjega prvenstva – Glavni turnir WSOP.
Kaj je na sporedu jutri
Točno opoldne v Amazon Roomu pričakujemo novih več kot 1.000 igralcev, ki se bodo med seboj pomerili v DNEVU 1B Glavnega turnirja WSOP 2010.

Na Glavnem turnirju WSOP je danes nastopilo 1.125 tekmovalcev.

Turnir #54: 1.000 $ No-Limit Hold'em

Potem ko organizatorjem v treh dneh nekako ni uspelo do konca izpeljati Turnirjev #54 in #56, sta bili finalni mizi teh dveh turnirjev na sporedu danes. Na prvem od teh dveh turnirjev se je danes najbolj izkazal Nizozemec Marcel Vonk, ki je na poti do naslova ugnal kar 3.843 nasprotnikov in tako povsem zasluženo prišel do svoje prve zapestnice in 570.960 $ nagrade. V skoraj triurnem heads-up dvoboju sta se na koncu za naslov najboljšega udarila Vonk in pa David Peters. Ko sta začela z igro, je bila prednost rahlo na strani Vonka, ki pa jo je nato vztrajno povečeval, dokler ni tudi dokončno opravil z izzivalcem. V zadnji igri dneva je Vonk nato že pred flopom zarinil z {A-Hearts}{3-Hearts}, Peters, ki je imel pred seboj še razmeroma malo žetonov, pa je klical njegovo stavo s {K-Spades}{8-Clubs}. Skupne karte {7-Diamonds}{A-Clubs}{8-Hearts}{4-Spades}{9-Diamonds} so nato le še potrdile zmago Nizozemca in turnirja je bilo konec.

Turnir #56: 2.500 $ No-Limit Hold'em
Zadnji dobitnik WSOP-zapestnice, preden se je pozornost svetovne javnosti popolnoma posvetila le dogajanju na Glavnem turnirju WSOP, je danes postal Tomer Berda, ki je v heads-up delu ugnal Vladimirja Kochelaevskiya in si priigral tako želeno WSOP-zapestnico in kar 825.976 $ nagrade. V sklepnem delu turnirja sta se Berda in Kochelaevskiy večkrat izmenjala v vodstvu, preden si je Tomer malo pred zadnjim odmorom priigral opaznejšo prednost, ki jo je kmalu po vrnitvi za mizo tudi spremenil v skupno zmago. Rus je na koncu stavil vse na {10-Clubs}{6-Clubs}, Berda pa je njegovo stavo izenačil z {A-Diamonds}{4-Clubs} in bil za to potezo nagrajen s strani skupnih kart, saj je že na flopu {A-Hearts}{2-Clubs}{6-Hearts} ujel svoj par asov, ki je na koncu tudi zadoščal za zmago in precej čeden kupček zelencev.

Turnir #57: 10.000 $ No-Limit Hold'em – GLAVNI TURNIR
Točno 1.125 igralcev je nastopilo v DNEVU 1A Glavnega turnirja WSOP 2010, po štirih in pol nivojih igre pa jih je imelo žetone pred seboj le še 819, ki se jim je tako uspelo prebiti vsaj v drugi dan tekmovanja. Najbolje se je danes odrezal Corwin Cole, ki mu je uspelo zbrati nekaj več kot 228.000 žetonov, med uspešnejšimi pa so bili danes tudi Dwyen Ringbauer, Michael Mizrachi, Chris Moneymaker, Jakob Karlsson in Barry Shulman. Po odigranem prvem "predtekmovalnem" dnevu se Michael "The Grinder" Mizrachi trenutno nahaja na 4. mestu po številu žetonov, k čemur je velik delež prispevala zmaga proti Mariu Dorii, potem ko je slednji stavil vse na svoj par desetk, Mizrachi pa se mu je postavil po robu s parom kraljev. Skupne karte so zgrešile oba igralca in Mizachi je imel pred seboj že nekaj več kot 80.000 žetonov. Ta kup je nato le še rasel in rasel, na koncu pa se je številka ustavila pri 142.650 žetonih. V drugi dan se je med drugim uspelo uvrstiti tudi asom, kot so Lee Watkinson, Fatima Moreira de Melo, Thierry Van den Berg, Steve Wong, Vitaly Lunkin, Lacey Jones, Matthew Graham, Vinny Vinh, Sandra Naujoks in Abe Mosseri, ki bodo drugi dan turnirja,vsi začeli z manj kot 100.000 žetoni. A če se je tem igralcem vsaj uspelo uvrstiti v naslednji dan, ta dosežek ni uspel zmagovalcu Glavnega turnirja leta 2004 Gregu Raymerju. Brez nastopa v nadaljevanju turnirja so ostali tudi Victor Ramdin, Isaac Haxton, Mike Caro, Jimmy Fricke in Nikolay Evdakov.

SLOVENCI:
Prvi dan sta od Slovencev igrala glavni turnir Rok Simončič in Primož Cimerman. Primož je z dobro igro na začetku svojih 30.000 žetonov povišal na 50.000. Nato pa je prišel padec, saj se je s {q-}{q-} zapletel v nasprotnikovo lestvico, nekaj minut pozneje pa še z AK v trojni all-in. Tudi v drugo je bil premagan in tako je padel globoko pod povprečje. V naslednjih igrah se ga je še vedno držala smola in tako je padel vse do 6.500 žetonov. Smole pa je bilo pred koncem dneva 1A le konec, saj je v all-in akcijo pred flopom z {a-}{j-} proti {q-}{q-} ujel prepotrebno lestvico. Dan je zaključil s 16.000 žetoni.
Tudi Rok danes ni imel najboljšega dne in bo v petek dan 2A Glavnega Turnirja začel z 20.000 žetoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.