Šport
12 ogledov

Začeli tudi Angleži in Alžirci

1/32
Žurnal24 main
Priprave na bližajoče se SP v nogometu so začele že številne nogometne reprezentance, med njimi tudi Angleži in Alžirci, s katerimi se bo na mundialu pomerila naša izbrana vrsta.

Angleški reprezentanti so priprave na bližnji mundial začeli v avstrijskem Irdningu. Edini dan, ko je bil njihov trening odprt za javnost, so otoški zvezdniki na prizorišče priprav privabili več kot sto novinarjev.

Poleg številnih angleških novinarjev so trening 24 zvezdnikov, med katerimi sta bila tudi Steven Gerrard in Wayne Rooney, budno spremljali tudi številni lokalni in tuji mediji. Da bi svojim varovancem zagotovil mirne priprave, je selektor Fabio Capello zahteval popolno izolacijo z izjemo današnjega dne.

"Zelo dobro smo zavarovani. To je izjemno pomembno, saj moramo imeti mir, da se lahko osredotočimo le na treninge. Lahko rečem, da imamo tu odlične razmere za delo," je dejal kapetan Rio Ferdinand.

Angleška delegacija bo v pripravljalni bazi v Irdningu ostala do 23. maja, dan zatem pa bodo reprezentanti v Londonu odigrali prijateljsko tekmo z Mehiko. Angleži bodo drugi del priprav na avstrijskem Štajerskem opravili od 26. do 30. maja, ko se bodo v Gradcu pomerili z Japonsko.

Na SP s sedmimi debitanti
Alžirski selektor Rabah Saadane je na priprave za prihajajoče svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki povabil kar sedem novih igralcev, ki še nikoli niso oblekli reprezentančnega dresa, kar je delno posledica večjega števila poškodb, delno pa posledica slabih predstav nekaterih posameznikov na zadnjih dveh obračunih Afriškega pokala narodov v Angoli. V polfinalu so namreč z visokih 4:0 izgubili proti Egiptu, na tekmi za tretje mesto pa so z minimalnih 1:0 klonili proti Nigeriji. Alžirska reprezentanca se pripravlja v švicarskem mestu Crans-Montana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.