Šport
163 ogledov

Začenja se odbojkarsko svetovno prvenstvo

Odbojkarska reprezentanca Slovenije Facebook
V Italiji in Bolgariji se danes začenja svetovno odbojkarsko prvenstvo. Prvi tekmi bosta odigrali državi gostiteljici, Italijani bodo v skupini A, v kateri je tudi Slovenija, na teniškem stadionu v Rimu, ki sprejme 11.000 gledalcev, gostili Japonce. Bolgari se za tovrstni spektakel niso odločili, v dvorani v Varni se bodo v pomerili s Finci.

Tako tekma skupine A, ki bi se v primeru dežja premaknila v dvorano, kot tekma skupine D sta razprodani.

Po uvodnih tekmah dva dneva ne bo tekem, za vseh preostalih 20 reprezentanc se bo maratonsko prvenstvo začelo v sredo. Skupina A bo tekmovala v Firencah, poleg Italije, Japonske in Slovenije skupino sestavljajo Belgija, Argentina in Dominikanska republika. Slovenija, edina debitantka na prvenstvu, se bo v prvi tekmi merila z Dominikansko republiko.

turnir Volleyball challenge Slovenija-Kanada Dober obet Šport Slovenci v Stožicah namučili Američane

Skupina B bo igrala v bolgarskem Ruseju, v njej bodo Francija, Kitajska, Nizozemska, Kanada, Brazilija in Egipt. Skupino C bo gostil Bari, kjer se bodo za zmage borili Kamerun, Tunizija, Avstralija, Rusija, Srbija in ZDA, v skupini D v Varni pa bodo poleg Bolgarije in Finske igrale še ekipe Irana, Portorika, Kube ter Poljske.

Prvenstvo bo potekalo v štirih delih. V drugi del se bodo uvrstile najboljše štiri ekipe iz vsake predtekmovalne skupine. Te reprezentance bodo sestavile nove štiri skupine s štirimi ekipami. Iz teh skupin bodo v tretji del napredovale zmagovalke in najboljši dve drugouvrščeni ekipi. Za konec bodo še polfinalni in finalni obračuni.

Odbojkarska reprezentanca Slovenije Volleyball Challenge Šport Slovenci po petih nizih strli Iran

Naslov bo branila Poljska, ki je bila pred štirimi leti najboljša na domačem igrišču, Poljaki so ena sedmih reprezentanc, ki so že osvojile naslov, najboljši so bili dvakrat. S šestimi naslovi so sicer najuspešnejši Rusi, tudi letos eni glavnih favoritov za zlato, Brazilija in Italija sta bili najboljši trikrat, Čehi tako kot Poljaki dvakrat, Nemci in Američani pa enkrat. Kolajne je doslej osvojilo 15 reprezentanc, tudi po številu odličij so na prvem mestu Rusi (12).

Letos strokovnjaki največ možnosti dajejo Rusom, Američanom, Italijanom in Brazilcem, za visoka mesta naj bi se potegovali še Srbi, Francozi in Argentinci, še kar nekaj reprezentanc pa ne namerava igrati vzporedne vloge, med njimi je tudi Slovenija.

turnir Volleyball challenge Slovenija-Kanada Spektakel Šport Slovenci za uvod pometli s šesto reprezentanco sveta
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.