Šport
24 ogledov

Začetek 42. prvenstva WSOP

Na letošnjem prvenstvu, ki bo potekalo od 31. maja do 19. julija, bo podeljenih Žurnal24 main
Začelo se je že 42. prvenstvo World Series of Poker, ki ga tudi letos gosti Rio All Suites Hotel & Casino v Las Vegasu.

Svoje mesto na letošnjem sporedu prvenstva je našlo kar nekaj novih turnirjev, med katerimi je najbolj zanimiv Turnir #2 – 25.000$ No-Limit Hold'em Heads Up Championship, ki je skupaj že s tradicionalnim prvim turnirjem namenjenim igralniškim uslužbencem, otvoril letošnje prvenstvo.

Turnir, ki bo poleg Glavnega, zagotovo pritegnil največ pozornosti gledalcev, je Grudge Match. V tem primeru niti ne gre za klasičen turnir, temveč bolj za promocijsko akcijo, v sklopu katere bodo poskušali poustvariti nekatere nepozabne dvoboje preteklih prvenstev WSOP. V sklopu promocije bomo priča trem obračunom, od katerih so vodilni pri WSOP določili prva dva - Phil Hellmuth vs. Johnny Chan (ponovitev Glavnega turnirja 1989) in Chris Moneymaker vs. Sammy Farha (ponovitev Glavnega turnirja 2003), medtem ko so tretjega izbrali bralci. V posebni anketi so lahko izglasovali, da se bosta v tretjem obračunu ponovno pomerila Johnny Chan in Erik Seidel in tako pokazala, če je mogoče, da bi se njun obračun iz leta 1988, končal tudi kako drugače. Vsi trije obračuni bodo na sporedu 2. junija, pod budnim očesom številnih kamer TV hiše ESPN.

Kot vsako leto bo vrhunec Glavni turnir s prijavnino 10.000$. Le ta se bo letos začel 7. julija in bo trajal vse do 19. julija, ko bomo dobili zasedbo letošnje novembrske finalne mize. Vsemu dogajanju nato sledi nekaj mesecev premora, preden se bo devet finalistov 5. novembra ponovno vrnilo v kongresni center hotela Rio, kjer se bodo med seboj pomerili za največji kos pogače in naslov Svetovnega prvaka!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.