Šport
80 ogledov

Zadela na lotu, zdaj klubu gradita trening center

Partick Thistle Profimedias
Zakonca Weir bosta vložila pet milijonov evrov za gradnjo trening centra v Glasgowu.

Zakonca Christine in Colin Weir sta leta 2011 na lotu zadela 185 milijonov evrov. Po vseh sorodnikih in prijateljih je zdaj na vrsto pri obdarevanju očitno prišel tudi njun klub, ki mu bosta zdaj namenila pet milijonov.

Weirova navijata za klub iz Glasgowa, a za razliko od večine njunih someščanov nista pristaša velikanov Celtica ali Rangersa, temveč stiskata pesti za Partick Thistle. Ta se je letos po 36 letih prvič prebil med šest najboljših ekip na Škotskem in si tako zagotovil nastop v ligi za prvaka.

"Za ta klub navijam od otroštva. Na stadionu sem preživel ure in ure in zelo sem vesel, da lahko pomagam," je dejal Colin, ki se je z ženo že oktobra 2013 odločil donirati milijon evrov za mladinsko šolo kluba (Thistle Weir Youth Academy, pet milijonov pa bosta nakazala za gradnjo sodobnega trening centra. Partick Thistle bo tako prvič v svoji 141-letni zgodovini prišel do lastnega objekta.

"V klubu je bila dolgoletna ambicija, da bi prišli do lastnega trening objekta. Vzhičeni smo, da bomo v prihodnosti imeli svoj center," je dejal predsednik kluba David Beattie in dodal: "Stroške, ki jih zdaj porabimo za najemanje in plačevanje objektov po celem Glasgowu, bomo vložili v vzdrževanje našega trening centra."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.