Šport
5 ogledov

"Zadevali smo kot za stavo"

Žurnal24 main
Žiga Jeglič je še eden od slovenskih hokejskih mladcev, ki so navdušili proti Veliki Britaniji. V podaljšku je zadel za 4:3. "Smo mladi, v igri imamo kar nekaj domišljije," pravi Žiga.

Ste v članski konkurenci že kdaj na takšen način odločili tekmo?
Ne. To se mi še ni zgodilo. Res je lepo takole odločiti dvoboj. Proti Japoncem sem sicer zadel ob streljanju kazenskih strelov, a je to nekaj povsem drugega. Res sem zelo vesel.
 
Na lep način ste ukanili britanskega vratarja ...
Sprva sem gledal le, kje je kakšen prost igralec. Aleš Mušič je lepo zadrsal pred gol, a ga je britanski igralec pokril in ni mi preostalo nič drugega, kot da sam poskušam presenetiti vratarja. Poskušal sem zadeti med njegovimi nogami in z nekaj sreče mi je tudi uspelo. 

Proti Britancem smo vseeno izgubili točko, zato moramo premagati Madžare. Verjamem, da nam bo to uspelo tudi s pomočjo gledalcev. Tudi Južnih Korejcev ne smemo podcenjevati, saj so imeli z njimi kar nekaj težav tudi madžarski hokejisti.
Žiga Jeglič

Tretji napad je najmlajši, a je proti Britancem blestel. Kako ste se ujeli z Rokom Tičarjem in Janom Urbasom?

Smo mladi, imamo kar nekaj domišljije v igri, spremljala nas je tudi sreča, saj smo zadevali kot za stavo. A ne smemo pozabiti drugih napadov. Vsako tekmo igra cela reprezentanca, le en napad dvoboja ne more odločiti. Proti Britancem smo bili uspešni mi, na preostalih tekmah pa bodo morda blesteli drugi. Upam le, da bomo na koncu osvojili prvo mesto.
 
Vam lahko stopi v glavo to, da ste po točkah na najvišjih mestih?
To se nam ne sme zgoditi. Osredotočili se bomo na obe prihajajoči tekmi. Proti Britancem smo vseeno izgubili točko, zato moramo premagati Madžare. Verjamem, da nam bo to uspelo tudi s pomočjo gledalcev. Tudi Južnih Korejcev ne smemo podcenjevati, saj so imeli z njimi kar nekaj težav tudi madžarski hokejisti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.