Šport
17 ogledov

Zadnja ekipa zahoda šokirala pingvine

edmonton oilers pittsburgh penguins Reuters
Eno izmed najslabših moštev lige NHL Edmonton Oilers je ponoči vzelo mero vodilnemu moštvu vzhodne konference Pittsburgh Penguins.

Naftarji, ki so daleč najslabše moštvo zahodne konference ter predzadnji na ligaški razpredelnici, so na domačem ledu slavili s 4:3 v podaljšku z zadetkom Ryana Nugent-Hopkinsa.

Nugent-Hopkins je bil najboljši igralec večera, svojemu moštvu pa je pomagal še z zadetkom v rednem delu ter s podajo. Za naftarje sta zadela še Taylor Hall in Anton Belov, moštvo iz Edmontona pa je tako šele četrtič na zadnjih 15 tekmah okusilo slast zmage.

Za gostujoče pingvine so zadeli James Neal, Sidney Crosby in Kris Letang. Vodilna ekipa Vzhoda je v Edmontonu prekinila niz treh zmag, pingvini pa so izgubili komaj tretjič na zadnjih 15 tekmah.

Na ostalih tekmah je ekipa NY Rangers premagala Dallas s 3:2, Washington je bil s 3:2 boljši od Toronta, Columbus je s 3:0 ugnal Carolino, moštvo NY Islanders je z 2:1 po podaljšku slavilo nad Koloradom, Vancouver pa je bil z 2:1 boljši od St. Louisa.

Anže Kopitar in druščina iz Los Angeles Kings so imeli prost večer, kralji bodo na led znova stopili v noči na nedeljo, ko bodo doma gostili Detroit Red Wings.

Liga NHL, rezultati:

New York Rangers : Dallas Stars 3:2
Washington Capitals : Toronto Maple Leafs 3:2
Columbus Blue Jackets : Carolina Hurricanes 3:0
Colorado Avalanche : New York Islanders 1:2*
Edmonton Oilers : Pittsburgh Penguins 4:3*
Vancouver Canucks : St. Louis Blues 2:1

* - po podaljšku

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.