Šport
23 ogledov

Zadnja vstopnica Grospellierju

Grospellier je osvojil zadnjo vstopnico za WSOP Tournament of Champions. (Foto: Žurnal24 main
Še slaba dva tedna nas ločita od enega najbolj pričakovanih turnirjev tega poletja – WSOP Tournament of Champions (TOC), a je bila že v ponedeljek podeljena zadnja vstopnica za ta brezplačni turnir.

Na njem bo lahko nastopilo le 27 izbrancev. Naj spomnimo, da je turnir WSOP Tournament of Champions pravzaprav brezplačni turnir z nagradnim skladom 1.000.000 $, na katerem se bo pomerilo 20 tekmovalcev, ki jih bomo s svojimi glasovi izbrali mi, njim pa bodo družbo delali tudi zmagovalci prejšnjih TOC-turnirjev Annie Duke, Mike Matusow in Mike Sexton, zmagovalca lanskih Glavnih turnirjev WSOP in WSOP-Europe Joe Cada in Barry Shulman ter dva srečna kvalifikanta.

Zdaj je že znano, da bo 1 wild-card pripadel enemu od britanskih igralcev, ki ga bo po posebnem postopku izbral sponzor turnirja Betfair, za zadnjo vstopnico pa so se na specialnem SNG-turnirju pomerili Andy Bloch, Bertrand "ElkY" Grospellier, Gus Hansen, Don Cheadle, Sorel Mizzi, Michael Mizrachi, Liv Boeree, Gavin Smith (ta je nadomestil Toma Dwana) in Paul Wasicka.

Dvodnevni turnir WSOP Tournament of Champions bo sicer na sporedu 27. junija, do takrat pa imate še nekaj dni časa, da na strani WSOP.com oddate glas za svojega favorita in mu tako pomagate do mesta na turnirju.

Na koncu se je v heads-up del turnirja uspelo prebiti Grospellierju in Mizrachiju, slednji tako nadaljuje svojo letošnjo serijo odličnih rezultatov na WSOP-turnirjih, a je na koncu Američan vendarle moral priznati premoč Francozu, ki si je na ta način priigral svojo vstopnico za turnir WSOP Tournament of Champions.

V zadnji igri sta fanta vse svoje žetone spravila v igro že pred flopom, ko je Mizrachi držal v rokah {A-Hearts}{6-Hearts}, Grospellier pa {K-Spades}{10-Clubs}. Francozu je bila zmaga tokrat očitno res usojena, saj so skupne karte {4-Clubs}{5-Clubs}{Q-Diamonds}{K-Clubs}{J-Clubs} tehtnico prevesile na njegovo stran in mu tako tudi prinesle zadnjo letošnjo TOC-vstopnico.

Po svojem velikem uspehu je Elky sedmi sili namenil kratko izjavo: "Rad bi se zahvalil WSOP-akademiji, ker mi je ponudila to priložnost, da se prebijem na turnir TOC. Zdi se mi, da sem si to vstopnico z uspešnim nastopanjem na turnirjih po vsem svetu tudi zaslužil in že komaj čakam, da si priigram tudi svojo prvo WSOP-zapestnico."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.