Šport
14 ogledov

Zadnja za Rossija in Stonerja

Za Caseyja Stonerja (levo) in Valentina Rossija (desno) se po dirki v Valencii z Žurnal24 main
Valencia bo v nedeljo gostila letošnjo zadnjo dirko razreda MotoGP. Svoj prvi naslov prvaka bo slavil Jorge Lorenzo. Za Valentina Rossija in Caseyja Stonerja pa bo to zadnja dirka pri Yamahi oziroma Ducatiju.

NE SPREGLEJTE
Pregled Rossijeve kariere pri Yamahi v sliki TUKAJ.

Italijan Valentino Rossi se bo v Valencii od Yamahe poslovil po sedmih letih, 46 zmagah in štirih naslovih svetovnega prvaka. Na drugi strani se Casey Stoner od Ducatija, kjer ga bo zamenjal ravno Vale, medtem ko se Avstralec vrača k Hondi, poslavlja po štirih letih, 23 zmagah in enem naslovu svetovnega prvaka. Oba dirkača se od svojih dosedanjih delodajalcev seveda želita posloviti z zmago. Tako Rossi kot Stoner sta na dirkališču, ki nosi ime legendarnega španskega dirkača Ricarda Torma, že zmagovala. "Vedno sem imel rad to dirkališče, saj sem tu slavil svojo prvo zmago v razredu do 125 ccm,“ je dejal Stoner in dodal: "V preteklosti smo tu vedno našli zelo dobro nastavitev, tako da smo zelo samozavestni. Resnično si želim zelo dobre dirke.

Morda bo Rossijev sloves od japonskega giganta še za odtenek bolj ganljiv kot Stonerjev od Ducatija. "Torej, tukaj smo, moja zadnja dirka za Yamaho, celoten vikend bo zelo čustven,“ je pred začetkom zadnjega poglavja izjemno plodnega sodelovanja dejal Rossi. "Seveda si želim zmagati na tej zadnji dirki, saj bi bil to odličen konec tega partnerstva, ki je imel veliko lepih trenutkov,“ je svoje načrte razkril Vale, ki lahko z uspešnim nastopom na drugem mestu skupnega seštevka še prehiti domačina Danija Pedroso (Honda), za katerim zaostaja 19 točk.

Kaj lahko pričakujemo?

Letošnja sezona bo v spominu ostala predvsem po dominaciji Jorgeja Lorenza (Yamaha), ki pa zagotovo ne bi bila tako izrazita, če se Rossi na kvalifikacijah za VN Italije ne bi poškodoval. Ne glede na vse bo Lorenzo povsem zasluženo prvič postal svetovni prvak v kraljevem razredu. Kaj pa lahko pričakujemo pred naslednjo sezono? Po številnih prestopih je jasno le eno: čaka nas izjemno zanimiva in izenačena sezona. Lorenzo bo vsekakor poskušal narediti vse, da ubrani naslov in zapre usta vsem dvomljivcem. Poleg njega bo dirkal Američan Ben Spies, ki je letos že nekajkrat dokazal, da bo v prihodnosti lahko mešal štrene povsem pri vrhu. Rossi in Stoner bosta polna motivacije, da se dokažeta pri novih moštvih. Tukaj pa so tudi nesrečni Pedrosa pa Toni Elias, ki se po naslovu v razredu Moto2 vrača v elito, Nicky Hayden, Andrea Dovizioso

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.