Šport
15 ogledov

Zadnja želja uresničena

Uros_Zorman_AFP - main Žurnal24 main
Ciudad Real je s 33:27 (13:14) v finalu Lige prvakov premagal Kiel in ubranil lanski naslov. To mu je uspelo kljub zaostanku petih golov s prve tekme.
 

Hvala, Stefan!

Slovo. Eno zadnjih tekem za Kiel je odigral legendarni Šved Stefan Lövgren, ki je za zebre zbral 467 nastopov, na katerih je dosegel 1746 golov. Lövgren je na včerajšnji finalni tekmi zapravil zadnjo priložnost za osvojitev najprestižnejšega naslova. Sicer pa je v svoji karieri osvojil impresivnih 28 naslovov, vključno z naslovom evropskega in svetovnega prvaka. Po končani karieri se bo preselil v švedsko mesto Uddevalla, kjer gradi hišo, kot učitelj na srednji šoli pa se namerava posvetiti delu z mladimi športniki. Z nekdanjim soigralcem Martinom Schmidtom nameravata odpreti tudi agencijo za športnike.

"Rezati bomo morali sami sebe, če želimo doseči preobrat," je dejal Uroš Zorman takoj po tem, ko je njegov Ciudad Real na prvi tekmi finala Lige prvakov za pet golov izgubil proti Kielu . Španski državni prvaki so nože očitno dobro nabrusili in še drugič zaporedoma osvojili evropski naslov, kar je v Ligi prvakov do zdaj uspelo le Barceloni .

Slab začetek ...
Začetek dvoboja titanov ni obetal velikega preobrata. Nemci so obvladovali dogajanje na igrišču predvsem po zaslugi odličnega vratarja Thierryja Omeyerja (do konca tekme je zbral 20 obramb). Na oddih so odšli z golom prednosti in le malokdo je verjel, da se bodo španski državni prvaki še vrnili v igro.

... dober konec

In so se. In to v slogu velikih. "Vso tekmo smo igrali na zelo visoki ravni, a nam preprosto ni uspelo premagati Omeyerja. V drugem delu nas je praktično sam odbil na štiri gole zaostanka, nato pa se je prebudil tudi naš Arpad Šterbik, kar je bil zagotovo eden od odločilnih dejavnikov za veliko zmago," je dejal Zorman, ki je v dvorani Don Quijote ob poškodovanem Alešu Pajoviču še zadnjič nastopil kot gostitelj.

Uroš Zorman je še zadnjič vihtel dirigentsko palico Ciudad Reala. © Saša Despot

 
Čas za novo poglavje
"Pred odhodom domov sem si želel le še ta naslov. Zelo sem vesel, da so se mi želje uresničile. Mesto sicer zapuščam z mešanimi občutki. Sem srečen, a hkrati kar malo žalosten, saj sem tu preživel fenomenalna tri leta. Zdaj je čas, da obrnem nov list, in se že veselim nove sezone v dresu Celja Pivovarne Laško," je dejal Zorman, ki že v torek prihaja v domovino s tretjim naslovom Lige prvakov.

In kateri mu pomeni največ? "V bistvu je vsak poglavje zase. S Celjem sem osvojil prvi naslov, kar je nedvomno nekaj posebnega, še posebno zato, ker nihče ni pričakoval, da bomo prvaki. Drugi naslov smo osvojili po zmagi na povratni tekmi, ko smo že zaostajali za dva gola, nato pa v gosteh - kar ni uspelo še nikomur - slavili odločilno zmago. Letošnji pa je poseben predvsem zato, ker še nihče ni naredil preobrata po zaostanku petih golov. Vsak posebej se je zapisal v zgodovino, upam pa, da bo prišel še kakšen," je pogovor za Žurnal24 sklenil Zorman.

Ciudad Real : Kiel 33:27 (13:14) /34:39/
Stefansson 8, Abalo 5, Zorman 1 ; Kavtičnik in Karabatič po 7, Andersson 4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.