Šport
9 ogledov

Zadnji polfinalist je Nadal

rafael nadal
1/6
EPA
Potem ko je Andy Murray je v četrtfinalu OP ZDA s 3:1 v nizih ugnal domačina Johna Isnerja, je v polfinale skočil še Rafael Nadal, in sicer prek Andyja Roddicka. Omenjena sta se pridružila Novaku Djokoviću in Rogerju Federerju.

Na zadnjem letošnjem teniškem turnirju za grand slam je ostala le še ena polfinalna neznanka v moški konkurenci. V New Yorku si je namreč v petek polfinalni nastop priboril še četrtopostavljeni Škot Andy Murray, ki je bil 7:5, 6:4, 3:6, 7:6 (2) boljši od domačina Johna Isnerja. Ponoči je še zadnji polfinalist postal Rafa Nadal, ki je Andyja Roddicka ugnal s 6:2, 6:1, 6:3. Dvoboj si je ogledala tudi gospa Obama, Michelle.

"Bilo je zelo hitro, presenetljivo. Odločilen je bil začetek dvoboja. Andy je bil gotovo še utrujen po hudem boju dan prej, kar se je poznalo. Toda kombinacija, ki mi je zagotovila zmago v četrtfinalu, v polfinalu proti Murrayju gotovo ne bo delovala," je menil Nadal. Dobil je prve štiri igre proti domačinu ter nato po vodstvu s 4:0 pobude ni več izpustil iz rok.

"Izjemno je igral in zelo mi je odleglo, ko sem dobil podaljšano igro v četrtem nizu. Ves čas je izjemno pritiskal name," pa je po zmagi dejal Murray, Isner pa je povedal: "Nisem zadovoljen. Kaj mi pomenijo vsi komplimenti, ko pa sem izpadel iz boja za končno zmago." V polfinale sta se že prej uvrstila prvi in tretji nosilec, Srb Novak Djoković in Švicar Roger Federer, ki bosta v medsebojnem obračunu odločila o finalistu.

OP ZDA, četrtfinale (M):

Andy Murray (VBr/4) : John Isner (ZDA/28) 7:5, 6:4, 3:6, 7:6 (2)

Rafael Nadal (Špa/2) : Andy Roddick (ZDA/21) 6:2, 6:1, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.