Šport
10 ogledov

Zadnji preizkus pred SP

Naši biatlonci bodo na svetovnoprvenstvo odpotovali močno oslabljeni, venda opti Žurnal24 main
Svetovni pokal v biatlonu se je že prevesil v drugo polovico. Zadnji nastopi pred februarskim svetovnim prvenstvom v švedskem Östersund biatlonce čaka v italijanski Anterselvi in Antholzu.

Slovenski tabor po uspešnih ženskih nastopih, ki so jih kljub bolezni naše najboljše Teje Gregorin, nanizale biatlonke v Ruhpoldingu, zre v tekme na Južnem Tirolskem z optimizmom. Tokrat bo imel trener Tomaš Kos na razpolago sicer le tri tekmovalke, saj se mladinka Lili Drčar pripravlja za mladinsko svetovno prvenstvo, pa tudi štafetnih nastopov v Italiji tokrat ne bo. Zato pa so tiste od katerih lahko največ pričakuje, ozdravljene in dobro razpoložene.

"Ničesar ne bom napovedovala, vendar mislim, da sem dobro pripravljena. Če bom strelsko formo z zadnjega treninga in tekme pred tem v Ruhpodingu prenesla na novo tekmo, se nimam česa bati. Anterselva je poleg Pokljuke moj najljubši kraj v svetovnem pokalu in tukaj se vedno dobro počutim, četudi morda kdaj nisem v vrhunski formi. Stavim na čim boljše počutje na progi, ki na prejšnjem prizorišču res ni bilo rožnato", je svoje upanje pred jutrišnjo šprintersko tekmo strnila Teja Gregorin.

Trener moškega dela ekipe Uroš Velepec je kar s strelišča sporočil stanje v moški ekipi: "Resno sem računal, da bi v ekipo za šprint postavil Vasjo Vasjo Rupnika. Dobro je streljal na treningih in tudi tekaška forma je pri njemu konstantna že vse od decembra. Žal je zjutraj potožil nad zelo slabim počutjem, ki se je mešalo s povračanjem in črevesnimi težavami. Takšnega smo ga raje nemudoma poslali domov, da ne bi še kdo od fantov ponovno staknil kakšno bolezen. Kaže, da se je nekaj držalo v ekipi in predno ne zbolijo vsi, težave ne bodo rešene. Klemen Bauer in Peter Dokl sta sedaj v redu, Brvar pa je očitno vse skupaj prebolel kar na nogah. Po jutrišnjem treningu, ki ga bomo imeli pred petkovim šprintom, bo lažje oceniti kaj lahko pričakujemo od fantov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.