Šport
28 ogledov

Zadnji stisk pesti za Petro

Petra Majdič z bronasto olimpijsko kolajno. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Olimpijska junakinja na zadnji veliki tekmi.

Ob njenem padcu v luknjo in posledičnem pnevmotoraksu so bila mnenja deljena. "Je zaigrala?" "Se ji res lahko ravno na OI pripeti taka pošastna nesreča?" Če sem odkrit, mi je popolnoma vseeno. Narodu je Petra Majdič takrat nedvoumno sporočila: "Ne obupajte, bojujte se do konca in verjemite vase!" Doljanka bo na včeraj odprtem svetovnem nordijskem prvenstvu v Oslu zadnjič nastopila na kakšnem velikem tekmovanju, zato si zasluži posebno pozornost.

Ker v tekoči sezoni ne bo osvojila velikega kristalnega globusa, bi bila kakršnakoli kolajna, osvojena v zibelki nordijske smuke, čudovito kronanje zaključka njene kariere. Nastopa v Drammnu se ji prejšnji konec tedna nista posrečila, a soditi njene sposobnosti po "generalki" je nesmiselno. Le spomnite se prvenstva pred petimi leti v Oberstdorfu in senzacije Roka Benkoviča. Ta je takrat na veletekmo leta prišel z nikakršnimi rezultati iz svetovnega pokala, potem pa na posamični tekmi konkurenco deklasiral. Zgodba zdaj že upokojenega Ljubljančana Petri lahko služi oziroma mora služiti kot dober navdih. Stisnimo pesti zanjo, še zadnjič!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.