Šport
11 ogledov

Zadovoljna kljub porazu

Polona Hercog se počasi prebija med najboljše teniške igralke na svetu. (Foto: R Žurnal24 main
Mlada slovenska teniška igralka Polona Hercog je z 52. mestom na lestvici WTA dosegla najvišjo uvrstitev v karieri, toda njene misli so že usmerjene v nadaljevanje sezone.
Rada bi imela udarec kot Federer
Polona si je že od malih nog želela obvladati enoročni udarec bekhend, a ji telesna konstitucija njegove kakovostne izvedbe ni omogočala. Po finalu v Acapulcu je izjavila, da bi od vseh udarcev najraje speljala bekhend Rogerju Federerju. Njeno najmočnejše orožje sta natančen forehand in močan začetni udarec, ki se ga ne bi sramoval marsikateri tenisač. Kot vzornico navaja Belgijko Justine Henin in upa, da se bo imela priložnost kdaj pomeriti z njo.

Naša najboljša teniška igralka Polona Hercog se z vsakim tednom po objavi nove lestvice WTA znajde višje. Mariborčanka bo naslednjih nekaj dni preživela kot 52. igralka sveta in očitno v njej dobivamo pravo zamenjavo za Katarino Srebotnik, ki jo je lanska poškodba oddaljila od najboljših. Polono bomo ta teden lahko spremljali na turnirju v Indian Wellsu, kjer nagradni sklad znaša 4,5 milijona ameriških dolarjev. Misli so usmerjene tudi že v nadaljevanje sezone in turnirje s peščeno podlago, kjer 19-letna igralka pričakuje največ.

Uspeh v Acapulcu vam je gotovo dal zagon za nadaljevanje sezone. Kako ste se počutili v Mehiki?
Občutek je bil res super. Acapulco je turistično mesto in zato je na tekme prihajalo veliko število ljubiteljev tenisa. Igrati pred polnimi tribunami je fenomenalen občutek, imela sem kar lepo podporo. Teden v Acapulcu sem izkoristila za dvig samozavesti, ker sem skozi celoten teden igrala res vrhunski tenis.

Človek ne igra ravno vsak dan proti igralki kova Venus Williams. Kako ste doživeli finale?

Uf, že priti na igrišče s tako igralko je nekaj posebnega, kaj šele igrati proti njej. Tekmo sem odigrala dobro, zadovoljna sem kljub porazu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Vas v Severni Ameriki spremlja trener Zoltán Kuharszky?
Zoltan se mi je pridružil v Monterreyu, v Acapulcu pa me je na tribunah spremljal eden iz njegove ekipe.

Pred vami sta pomembna turnirja v Indian Wellsu in Miamiju. Na kakšen dosežek ciljate?
V Monterreyu sem se počasi začela privajati na trdo podlago, tam že pred turnirjem oddelala dva treninga, potem pa še tekmi proti Dentonijevi in Pavljučenkovi. Če sem odkrita, mi na trdi podlagi trenutno še ne gre najbolje, proti Pavljučenkovi sem imela še veliko rezerve, a se žal ni izšlo. V Indian Wells in Miami grem brez kakršnegakoli pritiska.

Torej se boste verjetno zadovoljili že z uvrstitvijo v drugo oziroma tretje kolo tekmovanja?
Da, tako nekako. Seveda bo veliko odvisno od žreba, čeprav sem v zadnjih tednih dokazala, da lahko igram proti komurkoli. Samo upam, da mi bo igra na betonu stekla podobno kot na pesku.

Da, ekipa se bo za Roland Garros posebej pripravljala, toda z branjenjem točk se pretirano ne smem obremenjevati, ker je na sporedu še toliko drugih turnirjev. Se pa strinjam, da bo to vrhunec sezone.
Polona Hercog

Splošno znano je, da vam najbolj odgovarja peščena podlaga. V Roland Garrosu boste branili kar precej točk od lani. Bo torej Pariz vaš vrhunec sezone?
Da, ekipa se bo za Roland Garros posebej pripravljala, toda z branjenjem točk se pretirano ne smem obremenjevati, ker je na sporedu še toliko drugih turnirjev. Se pa strinjam, da bo to vrhunec sezone.

Zaupajte nam svoj urnik igranja do takrat. Kdaj boste začeli igrati na peščenih turnirjih?
Najprej sta na sporedu Indian Wells in Miami, potem turnir v Marbelli na pesku, sledi Pokal federacij v Mariboru. Za preostale turnirje se bom odločila pozneje, odvisno tudi od moje uvrstitve na lestvici WTA.

Torej lahko vaš nastop v Pokalu federacij prepreči le poškodba?
Za reprezentanco bom zagotovo nastopila, o tem sploh ni dvoma. S poškodbami za zdaj nimam težav, moram potrkati na les.

Nedavno ste izjavili, da bi radi izboljšali udarec bekhend. 
Komentar?
Saj zdaj je že veliko bolje. Ko sem v Monterreyu izpadla proti Pavljučenkovi, mi je prav ta segment igre šel dobro. No ja, vedno bodo obstajale neke rezerve, ampak tudi bekhend sem solidno natrenirala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.