Šport
20 ogledov

Zadovoljni tik pred začetkom SP

Jan Muršak EPA
S sobotno tekmo s selekcijo Rusije do 25 let se je za slovensko hokejsko reprezentanco po tekmovalni plati končalo pripravljalno obdobje pred majskim svetovnim prvenstvom. Zdaj izbrance Nika Zupančiča čaka le še nekaj dni treningov in pot v Pariz, kjer se bo v soboto s tekmo s Švico začelo zares.

Šest tekem, štiri zmage in dva poraza, to je izkupiček pripravljalnih tekem risov. Nazadnje so na turnirju v St. Peterburgu, kamor so se letos Slovenci umaknili na zadnji del priprav pred SP, premagali nekoliko pomlajeno zasedbo Norveške s 5:3 in izgubili proti mladi (do 25 let) selekciji Rusije, ki pa je seveda bila zelo močan tekmec, prav tako s 3:5.

A izidi zdaj še niso pomembni. Pomembni bodo od sobote, ko se bo za Slovence začelo zares z lovom na vedno tako želeno uvrstitev na mesta, ki prinašajo obstanek v svetovni konkurenci, in s tiho željo, da bi morda uspelo še kaj več od golega boja za preživetje.

"To je bila najmočnejša tekma v tem pripravljalnem obdobju. Veseli me, da smo tik pred SP dobili močnega nasprotnika. Pokazalo se je, da so trdni in močni, dobili smo, kar smo pričakovali," je bil po sobotni tekmi zadovoljen selektor Zupančič. "Kar se tiče nas, je trajalo nekaj časa, da se prilagodimo, a smo odreagirali zelo dobro. Po rezultatskem zaostanku smo imeli dobre trenutke, razmerje v strelih za nas govori, da smo odigrali zelo kakovostno tekmo. Na koncu smo ujeli priključek, veliko je pozitivnega in ta tekma je bila zelo dobrodošla," je še dodal Zupančič.

"Na prvi tekmi z Norvežani smo bili boljši dve tretjini, potem nas je malo tepla nedisciplina. Proti Rusiji smo to popravili, šest minut je maksimum za to kakovost. V naslednjih dneh bomo osvežili ekipo in pripravljali še malenkosti, kot so igra pet na šest. Za nas bo ključna igra v obrambni tretjini, ker bodo naši tekmeci na papirju močnejši. Spredaj pa imamo kakovost in lahko zaključujemo," je črto pod ruski tekmi potegnil Zupančič.

Takoj po tekmi še ni sprejel odločitev o postavi ekipe, končni seznam potnikov za Pariz bo določil po koncu vseh treningov v Rusiji, predvidoma v torek, prav tako pa bo takrat znano, kdo bo prvi vratar na SP.

"Igrali smo kar dobro. Rusi, čeprav so mladi, so bili kakovostnejši nasprotnik kot večina ekip, s katerimi smo igrali doslej. Bili so hitri, nevarni, a ko smo se privadili na njihov način igre, nam je šlo bolje in danes smo odigrali najboljšo tekmo v pripravah na SP," je tekmo ocenil Jan Muršak, ki večino igralcev pozna iz ruske lige KHL. "Pri nas so še rezerve v igri z igralcem več ali manj. Fizično smo dovolj močni, drsalno dovolj dobri, obvladati pa moramo sistem," je Muršak še namignil, v katero smer bodo šle zaključne priprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.