Šport
7 ogledov

Žagar na evropskem prestolu

Matej Žagar je v Lendavi ugnal vso konkurenco in se okitil z naslovom evropskega Žurnal24 main
Slovenski tekmovalec v speedwayu Matej Žagar je na finalni dirki evropskega prvenstva dosegel odmevno zmago in se okronal z naslovom evropskega prvaka za leto 2008.
 

Speedway, finale EP

1. M. Žagar (SLO) 14 točk
2. S. Ulamek (POL) 10+3
3. M. Korneliussen (DAN) 10+2

Stadion v Petišovcih pri Lendavi je po sobotni odpovedi zaradi dežja v nedeljo le gostil finalno dirko evropskega prvenstva posameznikov v speedwayu. Uslišane so bile tudi slovenske želje, saj je evropski prvak za leto 2008 postal Slovenec Matej Žagar. Tako je tudi edini voznik tega tekmovanja, ki mu je to uspelo že dvakrat. Žagar je oddal le točko, gneča za njim pa je bila tolikšna, da se je kar šest voznikov z desetimi točkami pomerilo v štirih dodatnih vožnjah, ki so nato dale še preostala dva nosilca letošnjih evropskih kolajn. Z Žagarjem sta se tako na stopničke povzpela še Poljak Sebastian Ulamek in Danec Mads Korneliussen.

 
 

Tovor nagrad, ki jih bom odnesel domov, bo eden najslajših v moji karieri.

Matej Žagar

 
Žagar je v svoji zadnji vožnji podrl še le dve uri star rekord tega najmlajšega slovenskega ovala. Prevozil ga je s povprečno hitrostjo 84,30 km/h in tako za več kot dva kilometra na uro premagal znamko, ki je bila pred to dirko zapisana v programu. "Tovor nagrad, ki jih bom tokrat nesel domov, bo en najslajših v moji karieri. Res sem si želel te zmage, čeprav se nisem nadejal, da bo na koncu šlo tako gladko. O izenačenosti voznikov priča tudi točka, ki sem jo izgubil proti najmlajšemu vozniku na dirki Mateju Kusu. Za menoj pa so vozniki še bolj izgubljali točke med seboj in po štirih zmagah in enem drugem mestu sem se lahko veselil evropskega naslova na domačih tleh," je navdušen po dirki povedal Žagar.

Za gledalce je pred podelitvijo kolajne pripravil še pravi šov v vožnji po zadnjem kolesu, kot se spodobi za evropskega prvaka, ki mu je to uspelo že drugič v karieri. "Srečen sem, da mi je to uspelo v Lendavi, prav na njihov praznik ob trideseti obletnici. To je namreč oval, kjer sem prvič tekmoval v speedwayu, na njem pa je dirkal že tudi moj oče," je sklenil svoje veselje Matej Žagar, ki je postal tudi nosilec enajste zlate čelade, tradicionalne nagrade lendavskega kluba.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.