Šport
28 ogledov

Žagar s težavo preko prve stopničke

Matej Žagar Urban Urbanc
Avstrijski St. Johann je bil prizorišče prve kvalifikacijske dirke letošnjega svetovnega prvenstva posameznikov v spidveju. V bitki za devet polfinalnih mest je bil od dveh slovenskih predstavnikov uspešnejši Matej Žagar, ki se je s šestim mestom (10 točk) tudi uvrstil v nadaljevanje prvenstva. Maks Gregorič je bil s štirimi točkami 13.

V precej izenačeni dirki, kjer sta vsa mesta na stopničkah morali odločiti še dve dodatni vožnji, je Žagar, slovenski prvak, ki mu je že od leta 2007, ko je bil nazadnje stalni član SGP serije, glavni cilj vsake sezone vnovična uvrstitev v najelitnejšo petnajsterico svetovnega spidveja, začel precej neprepričljivo.

V prvi vožnji je tako klonil proti na koncu drugouvrščenemu na dirki, Fincu Joonasu Kylmaekorpiju, v drugem nastopu pa končal celo na tretjem mestu. Boljša od njega sta bila Šved Simon Gustaffson ter Poljak Adrian Miedzinski. V tretje je Žagarja premagal hrvaški konkurent iz skupnega državnega prvenstva Jurica Pavlic in s petimi točkami dva nastopa pred koncem dirke je bilo za Žagarja še vse odprto. Ko je v svoji predzadnji vožnji, končno dosegel tudi prvo in edino zmago na dirki, je lahko skupaj s svojimi navijači že nekoliko lažje zadihal. V zadnjem startu je še tretjič na dirki osvojil drugo mesto, boljši od njega pa je bil le končni zmagovalec dirke, Danec Leon Madsen.

Gregorič je v petih nastopih ob dveh ničlah nanizal še dve tretji mesti in eno drugo, kar je bilo občutno premalo za napredovanje, ki bi ga dosegel s komaj dvojnim izkupičkom svojih tokratnih točk.

Žagarja sedaj čaka žreb, ki bo določil v kateri od treh polfinalnih dirk se bo 30. junija boril za letošnji GP Challenge, ki bo 29. septembra v hrvaškem Goričanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.