Šport
0 ogledov

Zagorel v kokpitu

Ogenj je zajel dirkalnik in Tonyja Kanaana. Mehaniki konkurenčnih ekip so takoj Žurnal24 main
Zadnjo dirko serije IndyCar v Edmontonu je zaznamoval grozljiv dogodek v boksih. Zagorel je dirkalnik Tonyja Kanaana. V videu si oglejte, kako se je vnelo v Brazilčevem kokpitu.
 
 

Dirkal sem že s polomljenimi rebri in zlomljeno roko. Prestal sem že veliko hujše nesreče. Še nikdar me ni opeklo. To me ne bo odvrnilo od dirkanja.

Tony Kanaan

 
Zadnjo dirko serije IndyCar je na letališču v Edmontonu dobil Will Power ( Penske Team ). Danica Patrick ( Green Andretti Team ) je bila šele 11. Dirko z malo akcije je tako zaznamoval strašljiv pripetljaj iz boksov. Ob prvem postanku Tonyja Kanaana (Green Andreti Team) so mehaniki po nesreči po dirkalniku polili večjo količino etanola, ki poganja Hondine dirkalnike serije IndyCar. Brazilski dirkač je takoj dojel, da je dobil prho etanola in je speljal z mesta za postanek, da bi pred požarom obvaroval svoje mehanike. Imel je prav. Tri sekunde pozneje se je njegov dirkalnik vnel. Kot si lahko ogledate v videu (na minuti in 58), je zagorelo tudi v dirkačevem kokpitu. Kanaan je takoj zaprl oči in se začel reševati iz kokpita. Hitro so do njega pritekli tudi mehaniki konkurenčnih ekip in ga zalili s hektolitri vode. Tony je imel veliko sreče v nesreči, saj je dirkalnik zapustil skoraj nepoškodovan. Po zdravniškem pregledu je sporočil, da ima le opekline druge stopnje na obeh palcih. Štiri dni po dirki so iz ekipe Andretti Green sporočili, da bo eden od četverice njihovih dirkačev na naslednji dirki lahko normalno nastopil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.