Šport
76 ogledov

Zahtevajo vrnitev Sagana na Tour

Peter Sagan EPA
Nemška ekipa Bora-Hansgrohe je na Mednarodno športno razsodišče (Cas) poslala pritožbo z zahtevo, da umakne diskvalifikacijo Slovaka Petra Sagana s kolesarke dirke po Franciji. Svetovnega prvaka so izključili pred dvema dnevoma po incidentu z Britancem Markom Cavendishem.

Ekipa Bora-Hansgrohe je na spletni strani zapisala, da bi rada skupaj s Petrom Saganom ponovila svoje stališče, da ni povzročil nesreče oziroma padca Marka Cavendisha v zadnjih metrih četrte etape pred dvema dnevoma. "Sagan je ostal v svoji liniji in ni mogel videti Marka Cavendisha na desni strani," meni Bora-Hansgrohe.

Nemška ekipa od Casa pričakuje, da bo hitro odločil, v primeru uspešne pritožbe pa dovolil Saganu, da se vrne na Tour de France. Slovak je sicer zamudil že dve etapi, sredino in današnjo.

Grd padec se je zgodil pred dvema dnevoma v zaključnem sprintu v Vittelu, ko je v boju za položaj ob ogradi Sagan s komolcem zadel v Cavendisha, ki je zletel v ograjo in se raztreščil po tleh, čez njega pa sta s kolesom zapeljala dva kolesarja.

Sagan je hitro uvidel napako. Nekaj minut po cilju, vmes je zdravniška služba oskrbela Cavendisha in se je ob pomoči moštvenih kolegov vrnil na moštveni avtobus, je prišel do obtolčenega Britanca in se mu opravičil.

Sagan je dan po incidentu zapustil moštvo, pred tem pa dejal, da sprejema diskvalifikacijo, toda prepričan je, da ni naredil nič narobe. Cavendish je naslednji dan zaključil Tour de France, saj so zdravniški pregledi pokazali zlomljeno ramo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.