Šport
12 ogledov

Zahtevne preizkušnje pred EP

Miha Potočnik napoveduje nov državni rekord Sare Isakovič. Žurnal24 main
Slovenske plavalce ta teden čaka serija kakovostnih mitingov v Italiji in na Hrvaškem. V soboto v Kranju prirejajo 24. Špelin in Vesnin memorial. Na Gorenjskem bo konec meseca še državno prvenstvo.

Slovenske plavalce, kandidate za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu 2008, čaka serija kakovostnih mitingov v Italiji in na Hrvaškem. Peter Mankoč, Emil Tahirovič, Matjaž Markič, Sara Isakovič, Anja Klinar in Luka Turk bodo v četrtek nastopili na tekmi za VN Italije v Viaregiu. V sklopu tekem serije Gran Premio Italia sledi v petek nastop v Genovi in v nedeljo v Travagliatu. Slednjega bo Mankoč izpustil, saj bo v soboto in nedeljo tekmoval v Zagrebu.

Mankoč je z napovedmi previden. "Na tekmo potujem neposredno z višinskih priprav v Španiji, zato so možna tudi rezultatska nihanja. Moj prvi vrh bo nastop v Debrecenu in tukaj bodo izidi manj pomembni oziroma še ne bodo pravi pokazatelji forme," je dejal Ljubljančan. Za EP v Debrecenu pa napoveduje osmi zaporedni naslov na 100 metrov mešano, ob tem si želi evropska rekorda na 100 metrov mešano in 100 metrov delfin. Trener Sare Isakovič Miha Potočnik od svoje edine kandidatke za nastop v Debrecenu pričakuje veliko: "V Španiji smo res trdo delali, kar se nam mora obrestovati pozneje. Kljub temu bi morala Sara glede na napredek v poletni sezoni v Italiji plavati nov državni rekord na 200 metrov delfin."

Peter Mankoč na EP pričakuje osmi naslov na 100 m mešano. © BOBO

 
V soboto v Kranju prirejajo 24. Špelin in Vesnin memorial, tradicionalno tekmo v spomin na prekmalu preminuli mladi plavalki kranjskega Triglava. Na mitingu bo nastopilo 620 mlajših plavalcev iz šestih držav. Prva zvezdnica bo domača plavalka Nika Karlina Petrič , hči Darjana Petriča , ki bo decembra v Debrecenu na Madžarskem debitirala v slovenski članski reprezentanci. "Moji cilji so se z uvrstitvijo v člansko reprezentanco spremenili in seveda bom po novem doma in v tujini na tekmah lovila norme. Kljub temu rada nastopam tudi na tej tekmi, posebno, kjer je posvečena spominu dveh naših plavalk," je dejala trenutno najmlajša slovenska članska reprezentantka.

Državno prvenstvo bo potekalo med 29. novembrom in 2. decembrom v Kranju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.