Šport
8 ogledov

Zahvaljujoč Rossiju se počuti varnega

marc marquez EPA
Dirkač Honde Marc Márquez je pozdravil odločitev velikega rivala Valentina Rossija, ki je pred začetkom dirkaškega konca tedna v Mugellu nagovoril svoje navijače.

Dvakratni svetovni prvak elitnega razreda motoGP Marc Márquez se je prvič po turbulentnem zaključku lanske sezone, v katerem se je zapletel v incident in posledično verbalno obračunavanje z Valentino Rossijem, vrnil v Mugello, kamor se od začetka dirkaškega konca tedna zgrinjajo trume italijanskih navijačev. 

Prireditelji so zaradi ogromnega števila Rossijevih navijačev uvedli posebnega varnostne ukrepe ter Márquezu in Jorgeju Lorenzu dodelili osebna stražarja, da bi preprečili morebitne nevšečnosti z gorečimi podporniki, ki še niso preboleli razpleta lanske sezone.

Rossi je v pogovoru z italijanskimi mediji podprl prizadevanja njegovega navijaškega kluba, ki se zavzema za spoštovanje vseh dirkačev. Márquez se mu za to iskreno zahvaljuje.

''Mislim, da je to dobro in rad bi se mu zahvalil za te besede,'' je povedal 23-letnik, ki se na prizorišču šeste dirke sezone ne počuti ogroženega. ''V paddocku se počutim dobro. Počutim se kot običajno na dirkah za veliko nagrado.''

''Vem, da bo veliko rumenih zastav, a to je normalno. Smo v Italiji, dirkamo na Rossijevih domačih tleh in to spoštujem. Napomembneje je, da uprizorimo dobro predstavo,'' je dodal Márquez

V točkovanju letošnje sezone prvenstva motoGP vodi aktualni svetovni prvak Lorenzo, ki ima pet točk prednosti pred Márquezom. Rossi zaostaja še dodatnih sedem točk.

Komentarjev 1
  • supreme 11:07 21.maj 2016.

    kaj bedarije pišete in zavajate folk ????? ...... .to je reku njegov fan klub in njegova izjava je bila ,da je to enako kot bi on reku ........