Šport
14 ogledov

Zajc: "Lahko izbiramo samo presežnike o igri naše reprezentance"

Robert Kristan Reuters
Zmaga slovenskih hokejistov proti Slovakom je navdušila tudi Iva Jana in Bojana Zajca.

Izjemen uspeh slovenske hokejske reprezentance bo odmeval še dolgo, tako v Sloveniji kot po vsem ostalem hokejskem svetu. Majhna reprezentanca je na kolena spravila ekipo sestavljeno iz velikih zvezdnikov in reprezentanco, ki je bila nedolgo nazaj tudi svetovni prvak.

"Danes so povsem deklasirali slovaško reprezentanco, eno od velesil svetovnega hokeja," je po tekmi navdušeno dejal Ivo Jan. "Današnja tekma je bila plod vsega trdega dela, ki so ga fantje vložili v ta uspeh in ta ekipna igra, ki so jo danes pokazali, se je na koncu obrestovala. Nedvomno sem zelo zelo vesel za vse fante, ki so v tej reprezentanci, tako igralci kot vodstvo ekipe. Dobro vem kaj vse je bilo storjeno, da so se ti fantje sploh uvrstili na te olimpijske igre"

Z enako mero veselja je zgodovinski uspeh pospremil tudi Bojan Zajc: "Lahko izbiramo samo presežnike o igri naše reprezentance. Ne samo rezultat, predvsem igra, s katero so dominirali proti četrti ekipi zadnjih olimpijskih iger in nekdanjim svetovnim prvakom. Fantom in strokovnemu vodstvu kapo dol. Po svetu se samo čudijo našim uspehom, ko izvejo, kakšne imamo pogoje."

Izpostavljati ne gre nikogar

Ne Ivo Jan ne Bojan Zajc nista iskala posameznikov v zbirki herojev, ki so na današnji tekmi na ledeni plošči pustili vse. "Videla se je požrtvovalnost vseh igralcov, zmagali so kot  ekipa. Veliko je bilo blokiranih strelov. Videlo se je, da so fantje pripravljeni narediti vse za dober rezultat in danes so vsi junaki," je bil jedrnat Zajc.

Podobno meni tudi Jan: "Ekipa je odlično odigrala, od prvega do zadnjega igralca, ki je stopil na led, vsak je opravil tisto, za kar je bil v Soči pripeljan. Tisti, ki smo bili kdajkoli udeležni v hokejskem svetu, se zavedamo, kakšen je pomen te zgodovinske tekme, verjamem pa, da se bodo fantje v Sočiju tega začeli zavedati šele, ko bodo tekmo prespali."

Sta se pa oba nekdanja reprezentanta dotaknila prvega vratarja slovenske izbrane vrste, Roberta Kristana, ki je bil vnovič fenomenalen. "Njegove zmožnosti so znane. Tudi pri zadetku Slovakov so imeli ti praktično dva igralca več (Anže Kopitar je bil brez palice op. a.) in samo tako so ga lahko dosegli. Naj jim bo ta gol, če jim bo kaj za uteho, ampak ne pokvari celotne slike fenomenalne igre naših," je dejal Zajc.

Brez napovedi pred naslednjo tekmo

Pred slovensko izbrano vrsto je v skupinskem delu olimpijskega turnirja še ena tekma. Na zadnjem obračunu se bodo pomerili s slovito reprezentanco Združenih držav Amerike, ki bo nedvomno favorit na tej tekmi, a Bojan Zajc možnosti naših ne odpisuje.

"Nimamo se česa bati, s predrzno in dsiciplinirano igro v obrambi je potrebno nadaljevati. Vemo, kdo so Američani, ampak presenečenja se dogajajo in verjamem, da bo naša reprezentanca pokazala še eno odlično igro."

Ivo Jan pa je poudaril, da je bila današnja tekma novo opozorilo za vse bodoče tekmece Risov: "Vsem skupaj so dokazali, da Slovenije ne gre podcenjevati. Zelo težko je napovedovati, kaj in kako bo na naslednji tekmi proti Američanom, verjamem pa, da karkoli bo, bodo Slovenci zopet odigrali tako, kot morajo, in pokazali, zakaj so se uvrstili na olimpijske igre."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.