Šport
18 ogledov

"Zakaj ne bi zmagali?"

Sebastjan Škorc je še lani nosil dres ACH Volleyja, ki bo letos prvič v zgodovin Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volleyja bodo konec tedna na Poljskem igrali zgodovinski final four Lige prvakov. Pogovarjali smo se z nekdanjim članom Blejcev, sedaj pa Paris Volleyja Sebastijanom Škorcem.

Kaj lahko ACH Volley doseže na sklepnem turnirju Lige prvakov (LP) v Lodžu?
Že do zdaj so igralci dosegli neverjetno veliko. Želim jim, da tudi naslednji dve tekmi igrajo tako dobro kot skoraj vso sezono, in ne vidim razloga, zakaj ne bi v polfinalu premagali tudi italijanski Trentino, v finalu pa poljski Belchatów ali moskovski Dinamo. Žoga je okrogla in pustimo se presenetiti.

Kje imajo Blejci morda prednost pred tekmeci?
Vsekakor imajo prednost v mladosti. Nimajo česa izgubiti. Vse druge ekipe bodo na turnir prišle pod določenim pritiskom, vsi morajo osvojiti to tekmovanje. Blejci so na drugi strani že z uvrstitvijo med najboljše štiri ekipe LP presegli vsa pričakovanja. To je za njih izjemen rezultat. Neobremenjenost in sproščenost jim lahko prineseta še tisto piko na i.

Nimajo česa izgubiti. Vse druge ekipe bodo na turnir prišle pod določenim pritiskom, vsi morajo osvojiti to tekmovanje.
Sebastjan Škorc
Kaj je blejski ekipi prinesel trener Glenn Hoag?
V tej sezoni je vsekakor prinesel dobro kemijo znotraj ekipe. Tudi prej je marsikaj izboljšal, a morda je prav kemija najpomembnejša za uspehe blejskih odbojkarjev v tej sezoni.

Vam je žal, da niste del te ekipe, da ste bili posojeni Paris Volleyju?
Tako je pač v športu. Enkrat si tu, drugič tam. Vsakdo si seveda želi igrati na final fouru, a tokrat bom le držal pesti za ekipo. Je pa naneslo tako, da sem tudi s Paris Volleyjem lahko pomagal Blejcem, saj smo na zadnji tekmi v skupini premagali Istanbul. Ne glede na to so se zasluženo uvrstili naprej iz skupine.

Se po tej sezoni vračate v blejski klub?
Pogovarjali se bomo po koncu sezone. Zame se je že končala, kmalu pa se bo tudi za Blejce. Nato se bomo dogovorili, kako naprej.

Kaj pa reprezentanca?
Zbor bo že čez en teden. Selektor me je vpoklical in z veseljem se bom odzval. Trenutno samostojno treniram, veliko sem v fitnesu, vadil pa sem tudi z Mariborčankami in na zbor reprezentance bom vsekakor prišel pripravljen. Želimo se uvrstiti na evropsko prvenstvo neposredno iz skupine. Ekipa je pomlajena, a upam, da se bo reprezentančna pravljica nadaljevala kakor blejska. Že na sredozemskih igrah je bil s tretjim mestom dosežen velik uspeh, zdaj pa se želimo najprej uvrstiti na EP v Avstriji in na Češkem ter na njem končno doseči kakšno zmago.

Odbojkarska zveza Slovenije je imela v preteklosti tudi kar nekaj težav s financami ...
Reči so se v zadnjem času precej popravile. Imamo dobre pogoje za trening, v reprezentanci pa se pravzaprav igra za čast. Finance niso v ospredju, želimo si predvsem dobrih dvoran, fizioterapevtov in oskrbe v primeru poškodb. Za izbrano vrsto se igra s srcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.