Šport
40 ogledov

Zaključek brez Slovencev

Nemci so dobili revijalno ekipno tekmo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Svetovni pokal v alpskem smučanju se je v nedeljo v Lenzerheideju končal z ekipno tekmo, ki jo je dobila Nemčija. Slovencev na čelu s Tino Maze na zaključku ni bilo.

Z moštveno tekmo se je v nedeljo v Lenzerheideju sklenila letošnja sezona svetovnega pokala alpskih smučark in alpskih smučarjev. Tekma, moštveni paralelni slalom, ni imela vpliva na končno razvrstitev v svetovnem pokalu. Veliki finale je dobila ekipa Nemčije, ki je z izidom 3:1 ugnala moštvo Italije. Zmagovalka malega finala je Avstrija.

S sobotnim moškim slalomom, kjer je zmagovalec skupnega seštevka Hrvat Ivica Kostelić osvojil še slalomski mali kristalni globus, in odpovedjo ženskega veleslaloma, po katerem je veliki kristalni globus pripadel Marii Riesch, je padel zastor nad smučarsko sezono 2010/11. Nemka je za le tri točke prehitela lansko zmagovalko Američanko Lindsey Vonn. Ekipna tekma, ki je potekala v jasnem, toplem in sončnem vremenu, je tako imela le še revijalni pomen.

Ekipno zmago so Nemčiji v velikem finalu priborili nova smučarska kraljica Riescheva, zmagovalka posebnega veleslalomskega seštevka Viktoria Rebensburg in Felix Neureuther. Avstrija je za tretje mesto ugnala ekipo gostiteljev Švico.

Slovenija na tekmi ni imela svoje ekipe. Slovenski udeleženci finala so že doma. Najuspešnejša slovenska alpska smučarka v Lenzerheideju je bila Tina Maze, ki je dosegla svojo prvo slalomsko zmago na tekmah največjega ranga ter sezono končala s še enim uspehom – tretjim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar dotlej ni uspelo še nobeni Slovenki. S tem podvigom se je pridružila Juretu Koširju, ki je tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala dosegel v sezoni 1994/95. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.