Šport
9 ogledov

Zakon prek Skypa

Snežana Rodić ima deveti izid na svetu v troskoku. (Foto: Boštjan Tacol)
1/16
Žurnal24 main
Snežani Rodić se na SP v troskoku ni uspelo uvrstiti v finale, tudi zato, ker je imela pred Berlinom veliko smole z zdravjem. Spregovorila je o združevanju materinstva in vrhunskega športa.
Snežana Rodić je imela v pripravljalnem obdobju veliko smolo z infekcijo imunskega sistema: "Tri tedne sem imela hujše težave z zdravjem, po dveh tednih sem nato prišla nazaj notri. V prvem skoku na SP sem nato skočila 13,92, kar ni tako slabo, glede na to, da imam osebni rekord 14,18. To je zame spodbudno. Zdaj bom en mesec počivala, nato pa se bom začela pripravljati na dvoransko SP," je povedala svetlolasa Primorka, ki si želi predvsem konstantnih skokov prek 14,20 metra: "Ko bom začela skakati te daljave, bom prav gotovo v finalih velikih tekem."

Če vam je priimek Rodić znan, niste pomešali športov. Snežana je namreč poročena z nogometašem Aleksandrom Rodićem , ki trenutno brca žogo na Kitajskem, Snežana pa trenira v Sloveniji in skrbi za malo Laro . Kako športnika vzdržujeta zakon prek spleta, nam je Rodićeva izdala v spodnjem videu.

Da bi zapustila rodno Primorsko, Snežana (vsaj trenutno) ne razmišlja: "Ne, za zdaj se ne bom za stalno preselila. Če se ne bi ukvarjala s športom, bi zagotovo šla z njim in bi bili ena družinica. Tukaj imam vse pogoje, dobrega trenerja, zato si ne želim menjati lokacije. Z Aleksandrom sva že sedem let skupaj, tako da veva, kako in kaj." Ni pa preprosto združevati vloge matere in vrhunske športnice. Kako uspeva Snežani?


"Prostega časa skoraj ni, tudi ko bi si želela spočiti, me Lara začne prepričevati, da je zunaj še dan in naj vendarle greva na sprehod na plažo. Obožuje vodo," je še dodala Rodićeva, ki še ni mogla izdati, v šport katerega od staršev se bo nagnila hčerka: "Jemljem jo s sabo na treninge in ji gre kar dobro. Z očetom pa igra tudi nogomet, tako da je univerzalka."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.