Šport
21 ogledov

"Žalostno, kar se dogaja na Jesenicah"

1/7
Žurnal24 main
Ob robu Poletne lige Rudi Hiti na Bledu smo se pogovarjali s kapetanom slovenske izbrane vrste Tomažem Razingarjem, ki je spregovoril o selitvi v Beljak, Jesenicah …

Tomaž, kako se počutite pri Beljaku?
Sicer sem v Beljaku šele kratek čas, a se počutim zelo dobro. Treniramo zelo veliko, kot je normalno za to obdobje. Lepo so me sprejeli. Pomembno pa bo predvsem, kako bom igral. Mesto poznam že od prej, kajti Beljak je zelo blizu. Stanujem pa doma na Bledu in se na treninge dnevno vozim z avtomobilom.

Lansko sezono ste zaključili v Italiji pri Val Pusterii iz Brunica, nato je bilo nekaj govoric, da boste ostali pri naših zahodni sosedih, na koncu pa ste pristali pri Beljaku. Kaj se je zares dogajalo?
Tega ne vem, da bi obstajala možnost za obstanek v Italiji, saj se nisem dogovarjal z nobeno tamkajšnjo ekipo. Poleg Beljaka sem se dogovarjal še z dvema ekipama v ligi Ebel, ampak sem vesel, da sem na koncu pristal pri Beljaku.

Po nekaterih govoricah ste bili celo v kombinacijah za prihod k Olimpiji. So bile to zgolj govorice, ali se je resnično kaj dogajalo v smeri vašega prihoda v Ljubljano?
O tem ne bi rad veliko govoril, saj to zdaj niti ni več pomembno. Res sem vesel, da sem podpisal z Beljakom.

Lansko sezono ste z Jesenic odšli v nepojasnjenih okoliščinah. Je zdaj že čas, da kaj več poveste o tem?

Ne, mojega odhoda z Jesenic ne bi kaj preveč komentiral. Rad bi predvsem videl, da poravnajo obveznosti, ki jih imajo do mene, ter da prek časopisov ne govorijo raznih štorij. Poravnajo naj pač obveznosti, ki jih imajo, ne da vedno poskušajo prikrivati stvari.

Sicer razmere pri Jesenicah spremljate?
Niti ne. Vse skupaj mi je malce smešno.

Zakaj?
Mislim, da je ob vsem skupaj dovolj že to, kaj so iz kluba oziroma blagovne znamke Acroni Jesenice storili v letošnji sezoni. To je žalostno.

Verjetno tudi na lanski incident ob koncu sezone ne gledate z navdušenjem?
Vse skupaj je prenapihnjeno. Jaz sem na strani igralcev.

V Beljak ste pravzaprav prišli kot menjava za Kiela McLeoda …
Niti ne, kolikor je meni znano, kajti jaz sem se z Beljakom dogovarjal kar nekaj časa in takrat je bil v ekipi tudi še McLeod. Mislim, da so oni računali, da bo ostal tudi McLeod, tako da je morda na koncu tako izpadlo, da sem prišel kot zamenjava zanj, toda pogovori so potekali že pred oznanitvijo, da on odhaja.

Kakšno vlogo pričakujete v moštvu?
Želim si imeti dobro sezono, saj sem res ogromno treniral. Imel sem priložnost trenirati z družino Kopitar in menim, da se bo to med sezono izkazalo za dobro. Seveda pa sem pripravljen in željan dobrih iger.

Kakšno vlogo pa od vas pričakuje trener Johan Strömwall?
Predstavljen nam je bil cilj, ki je polfinale v ligi Ebel. Poskušal bom prispevati svoje delež. Za napadalca je jasno, da več zadetkov dosežeš, trener je bolj miren in tudi sam si v igri bolj sproščen. Vse pa bomo podredili temu, da se res uvrstimo v polfinale.

Mislim, da je ob vsem skupaj dovolj že to, kaj so iz kluba oziroma blagovne znamke Acroni Jesenice storili v letošnji sezoni. To je žalostno.
Tomaž Razingar

Pri Beljaku igra tudi vaš reprezentančni soigralec Greg Kužnik in nekdanji tekmec iz Olimpije Kevin Mitchell, ob vas so v ekipi še štirje tujci. Kako se razumete med seboj?
V ekipi je kar nekaj znanih obrazov, saj je tudi nekaj nekdanjih soigralcev iz Innsbrucka, tako da nisem odhajal v neznano. Sprejem je bil zelo topel. Lahko rečem, da najlepši na tujem.

Konec julija smo vas videli v Portorožu na borilnem spektaklu WFC. Ste bili navdušeni nad predstavami?
S prijatelji sem si res vzel čas in pogledal to prireditev. Bilo je izredno lepo. Klobuk dol tem fantom, kajti v ringu gre resnično zares in je veliko bolj zanimivo kot boks, saj je veliko več udarcev, akcije in krvi. Zelo zanimivo pogledati.

Bi se komu od njih upali zoperstaviti?
Za kakšno minuto morda že, ampak vprašanje je, koliko časa bi ostal v ringu (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.