Šport
13 ogledov

Zanimive številke pred Eurom

Švedska - Slovenija, Zlatan Ibrahimović Profimedias
Znani so podatki o vseh 24 nogometnih reprezentancah, ki bodo nastopile na evropskem prvenstvu v Franciji. Statistiki so izluščili kar nekaj zanimivih podatkov.

Najvišji igralec prvenstva med 551 prijavljenimi nogometaši je 203 cm visoki romunski vratar Costel Pantilimon. Vratar Watforda je natančno dva centimetra višji od rezervnega vratarja Anglije Fraserja Forsterja in hrvaškega čuvaja mreže Lovreta Kalinića.

Za napadalce je bolj pomembna hitrost, spretnost in okretnost. Z vsega 163 cm je najnižji nogometaš na turnirju italijanski krilni igralec Lorenzo Insigne. Le nekaj višja sta severnoirski nogometaš Jamie Ward (165 cm) in Španec Pedro (167 cm).

Najstarejšega igralca imajo v madžarskem taboru. To je 40-letni vratar Gabor Kiraly, ki že skoraj 20 let čuva mrežo naših vzhodnih sosedov. Vsega 19 dni je mlajši vratar Irske Shay Given, italijanski čuvaj mreže Gianluigi Buffon šteje 38 pomladi.

Omenjeni trije vratarji bi bili lahko očetje vsega 18-letnega Angleža Marcusa Rashforda, ki je najmlajši med akterji. Portugalec Renato Sanches je prav tako star 18 let, kot drugi najmlajši bo 19. rojstni dan praznoval avgusta, Rashford šele konec oktobra. Le 18 let ima tudi Turek Emre Mor, ki pa bo 19 let napolnil 24. julija.

Najstarejši Irci

V povprečju imajo z 29,39 leta najstarejšo ekipo Irci, pri katerih je 11 igralcev starih 30 let in več, Italijani in Slovaki so v povprečju stari 28,43 leta. Najmlajši so Angleži s 25,39 leta, sledijo Nemci s 25,43 leta.

Povprečno so najvišji Švedi, ki statistično gledano merijo 186 cm, centimeter so nižji Avstrijci, Belgijci, Hrvati, Nemci, Madžari in Islandci. S povprečjem 180 cm so najnižji Španci. Najtežji pa so z 80,3 kg svetovni prvaki Nemci, Švedi tehtajo 80,17 kg. Najlažji pa so s povprečjem 74,3 kg Turki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.