Šport
19 ogledov

Zaostajali 0:3, napredovali 4:3

NHL končnica sedma tekma Boston Bruins Philadelphia Flyers Simon Gagne
1/10
Žurnal24 main
"Sedme tekme so res težke. To so tekme narejene za prave moške," izpostavlja trener Fylersov. Njegovi moški so jo so dobili. Pred tem so zaostajali 0:3 v zmagah. Zgodovinski rezultat za uvrstitev v finale.
V velikem finalu zahodne konference lige NHL se bosta pomerili moštvi San Jose Sharks in Chicago Blackhawks.

Ko govorimo o končnici lige NBA, vedno povemo, da se še nobena ekipa ni uvrstila naprej po zaostanku 0:3 v zmagah. V ligi NHL je minulo noč to uspelo tretjemu moštvu v zgodovini. Philadelphia Flyers niso zaostajali le 0:3 v zmagah, temveč tudi 0:3 na odločilni sedmi tekmi za uvrstitev v konferenčni finale. Sedem minut pred koncem petkove tekme pa je Simon Gagne zadel za zmago 4:3 in Boston Bruins so končali sezono. V finalu Vzhoda bosta tako igrali sedma in osma ekipa rednega dela, Flyers in Montreal Canadiens. Slednji so najprej izločili Washington Capitals in nato še Pittsburgh Penguins.

"Če bomo verjeli vase in še naprej tako igrali, kdo ve, kaj se še lahko zgodi," je po uvrstitvi med štiri najboljše dejal strelec drugega zadetka, Scott Hartnell. Njegov trener, Peter Laviolette, je izpostavil, kaj so dokazali s to zmago: "Sedme tekme so res težke. Na njih je veliko pritiska. To so tekme narejene za prave moške. Moji fantje so dokazali, da so moški." Medtem ko so Fylers proslavljali dolgo v noč, so Bruins že iskali krivce. "Dejstvo je, da smo vodili 3:0 in tudi danes 3:0, pa smo vse 'zasrali'. Morali bomo prevzeti vsak svoj delež krivde," je dejal njihov trener, Claude Julien.

Liga NHL, 2. kolo končnice, tekma 14. 5.:

Boston Bruins : Philadelphia Flyers 3:4  /3:4/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.