Šport
26 ogledov

Zapestico skoraj dobila pokerašica

Darren Woods poker PokerNews.si
Štirinajsti dan prvenstva WSOP je prinesel heads-up obračun, v katerem je nastopila tudi predstavnica lepšega spola. A Kim Nguyen je na koncu vendarle premagal Darren Woods.

Očitno letos še ni napočil čas za prvo žensko zapestnico, saj je v finalu turnirja 2.500$ Limit Hold'em Six Handed, na koncu slavil Darren Woods. Kljub temu, da je bila napovedana zapestnica tudi na turnirju 1.500$ No-Limit Hold'em, pa je ob zadnjem znaku, v igri za zmago ostalo še šest igralcev, ki se bodo jutri ponovno udarili med seboj. Več o vsem dogajanju pa v nadaljevanju …

Turnir #18: 1.500$ No-Limit Hold'em

Vsega 34 tekmovalcev se je na tem turnirju danes vrnilo za mize, a na žalost 34 zelo vztrajnih, saj jih je v 10 urah igre izpadlo le 28. Tako kljub temu da naj bi bil na tem turnirju danes kronan nov prvak do tega ni prišlo, saj je bilo po uradno določenih 10 odigranih nivojih v igri za naslov še vedno šest igralcev, od katerih je v najboljšem položaju za jutrišni napad na zapestnico Foster Hays, ki je v treh dneh uspel zbrati 3,6 milijona žetonov.

Turnir #19: 2.500$ Limit Hold'em Six Handed

Edina zapestnica je bila tako podeljena na turnirju 2.500$ Limit Hold'em Six Handed, kjer je največ znanja (s kančkom športne sreče) izmed 12 igralcev, ki so se prebili v zadnji dan turnirja pokazal Darren Woods. Slednji je v sklepnem delu turnirja hitro izničil zaostanek, ki si ga je tekom dneva pridelal napram Kim Nguyen, nato pa prevzel vajeti igre v svoje roke in ekspresno opravil s svojo nasprotnico.

Kim, ki je iz igre v igro izgubljala žetone, je nazadnje zarinila s {K-Clubs}{2-Clubs}, Woods pa je njeno stavo izenačil s {4-Hearts}{2-Hearts}. Flop {K-Hearts}{4-Diamonds}{6-Hearts} je nato obema sicer prinesel par, vendar je s parom kraljev v vodstvu ostala Kim. To se ni spremenilo niti po prihodu naslednje skupne karte – {J-Spades}, kar je Nguyenovi vlilo novega upanja za nadaljevanje dvoboja. A to je bil račun brez krčmarja, saj je delilec za konec na mizo položil {4-Clubs}, ki je tehtnico prevesila na Woodsovo stran ter mu podarila naslov prvaka, njegovo prvo WSOP zapestnico in 213.431$.

Turnir #20: 1.000$ No-Limit Hold'em

Na turnirju 1.000$ No-Limit Hold'em se je v drugi dan prebilo 342 igralcev. Od teh 342 jih je z nasmehom na obrazih konec današnjega dneva pričakalo le 39. Ti so se namreč prebili v jutrišnji dan, kjer se bodo med seboj pomerili za naslov prvaka. Ta cilj pa bo iz najboljšega izhodišča naskakoval Jason Somerville, ki mu je v dveh igralnih dneh uspelo zbrati 749.000 žetonov.

A že vsega nekaj minut po začetku igralnega dne je bil dosežen še en pomemben mejnik, saj smo po izločitvi 20. igralca, Mukula Pahuje, dobili imena vseh dobitnikov denarnih nagrad. Pahuja je na koncu vse svoje upe polagal na {Q-Hearts}{2-Hearts}, vendar se nikakor ni uspel zoperstaviti Ericu Aratu, ki je v rokah držal {A-Hearts}{6-Clubs} in tako je prav njemu pripadla čast, da predre nagradni mehurček na 20. turnirju letošnjega prvenstva WSOP.

Turnir #21: 10.000$ Seven Card Stud Championship

Tudi drugi dan tega turnirja je minil v pričakovanju določitve prejemnikov nagrad ter kasneje tudi udeležencev finalne mize. Ker je bilo od 84 igralcev, ki so se danes vrnili v Rio, le 16 upravičenih do nagrad, so bili boji še toliko bolj srditi, saj nihče ni želel ostati praznih rok. Ta usoda je nazadnje doletela Toma McCormicka, ki se je z zgolj parom sedmic zaletel v Mena "The Master" Nguyena, ki je z zadnjima kartama sestavil par osmic in poskrbel za veselje med preostalimi tekmovalci.

Kljub temu, da je bilo pričakovati, da bomo danes dobili zasedbo finalne mize, pa temu ni bilo tako, saj je drugi igralni dan preživelo 14 igralcev. Po drugem dnevu sta v vodstvu Steve Landfish in John Hennigan, ki sta dan zaključila s 780.000 oziroma 688.000 žetoni in imata precejšnjo prednost pred zasledovalci. Tretjeuvrščeni Bertrand "ElkY" Grospellier ima namreč vsega 336.000 žetonov, medtem ko bodo Chad Brown, Jason Mercier, Alexander Kostritsyn in Men Nguyen zadnji dan začeli še z manj žetoni.

Turnir #22: 1.500$ Pot-Limit Omaha

Ta turnir je namreč v Rio privabil zavidljivih 1.071 igralcev (186 več kot lani) in poskrbel, da nobenemu od gledalcev, tudi za trenutek ni bilo dolgčas. Glave so letele kot za stavo, med tistimi, ki niso uspeli rešiti svoje, pa so bili tudi asi kot so Victor Ramdin, John Juanda, Phil Hellmuth, Matt Stout, Liv Boeree, Annette Obrestad, Tom Schneider, Allen Cunningham, David Benyamine, Berry Johnston in Isaac Haxton.

Zaradi tako velikega števila izločitev smo dobili imena vseh prejemnikov nagrad že kar prvi dan. Zadnji, ki je ostal praznih rok, pa je bil Britanec David "Devilfish" Ulliot, ki z {A-Hearts}{A-Diamonds}{9-Hearts}{6-Hearts} ni uspel premagati nasprotnika z {A-Clubs}{K-Diamonds}{Q-Spades}{9-Spades}. Slednji je namreč s skupnimi kartami {K-Hearts}{5-Hearts}{J-Diamonds}{K-Clubs}{3-Spades} sestavil tris kraljev in tako poskrbel za val navdušenja v dvorani, saj ne le da je s turnirja izločil enega najbolj gobčnih igralcev, temveč je ostalim 117 tekmovalcem tudi prinesel del nagradnega sklada. Po prvem dnevu je v vodstvu Juha Vikke, ki je danes uspel zbrati 165.000 žetonov.

Turnir #23: 2.500$ 8-Game Mix

Za piko na i smo prihranili še turnir, na katerem se pokaže, kdo so tisti najbolj vsestranski igralci v svetu pokra. Kar 489 igralcev se je tokrat zbralo z željo, da dokažejo svojo vsestranskost, med njimi pa ni manjkalo velikih imen iz sveta pokra, saj so 2.500$ prijavnine tokrat vplačali tudi Brandon Cantu, David Williams, Jeff Shulman, Greg Raymer, Todd Brunson, Mike Matusow, Maria Ho, Justin Smith, Gavin Smith, Jean-Robert Bellande, Chris Bell, Vitaly Lunkin, Andy Black, Perry Friedman in Eugene Katchalov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.