Šport
19 ogledov

Zapestnici Monnettu in Payanu

WSOP Monnete PokerNews.si
Podeljeni sta bili še dve WSOP zapestnici, in sicer na turnirjih 1.500 $ Pot-Limit Omaha in 2.500 $ Eight-Game Mix. Na turnirju 1.500 $ Stud 8 or Better smo dobili imena vseh dobitnikov nagrad, na 5.000 $ No-Limit Shootout turnirju pa tudi vseh 10 finalistov.

Turnir #22: 1.500 $ Pot-Limit Omaha

Na finalno mizo tega turnirja je z največ žetoni prišel Juha Vilkki, ki pa je v prejšnjih dneh očitno porabil vso svojo srečo, saj mu tokrat ni uspela niti ena omembe vredna poteza, tako da je turnir na koncu zaključil na četrtem mestu. Malce bolje jo je odnesel njegov najbližji zasledovalec Rafe Kilbrit, ki se je v heads-up delu turnirja pomeril z Eliejem Payanom, a se je moral za naslov prvaka na koncu tudi sam obrisati pod nosom.

Kilbrit nikakor ni uspel ujeti svojega nasprotnika in je nazadnje na flopu {4-Hearts}{3-Hearts}{2-Clubs} zarinil z {A-Spades}{A-Diamonds}{Q-Diamonds}{6-Clubs}, Payan, ki je v rokah držal {Q-Hearts}{9-Hearts}{8-Diamonds}{7-Spades}, pa je njegovo stavo ekspresno izenačil. Turn je prinesel {A-Hearts} in obema dal nekaj upanja na zmago, saj je Payan s še enim srcem sestavil svojo barvo, Kilbrit pa je ujel tris asov, ki ga je popeljal korak bližje full housu in zmagi. A ta mu tokrat očitno pač ni bila usojena, saj je zadnja skupna karta – {10-Diamonds} – zgrešila oba igralca in tako le še potrdila, da bosta zapestnica in 292.825 $ tokrat romala v roke Francozu Payanu.

Turnir #23: 2.500 $ Eight-Game Mix

Ta turnir je postregel res s pravo poslastico, saj se je za mize najprej vrnilo kar 25 tekmovalcev, izmed katerih so se v finale prebili asi, kot so Eric Buchman, John Monnette, John Racener in John Juanda. Na koncu sta se za naslov prvaka udarila Buchman in Monnette, ki sta zamenjala vloge, saj je, nasprotno kot na začetku finala, tokrat z več žetoni začel Monnette.

Buchman je nato njun dvoboj začel zelo slabo in hitro izgubil večino žetonov. Ker se je hotel čim prej ponovno vrniti v igro, je v igri Stud8 zarinil s {Q-Clubs}{2-Clubs}{10-Clubs}{J-Spades}. Monnette je njegovo stavo izenačil s {3-Diamonds}{2-Diamonds}{A-Hearts}{J-Clubs} in bil za svojo pogumno potezo tudi kmalu nagrajen, saj je že z naslednjo karto sestavil par janezov, ki mu Buchman ni bil kos, tako da je Monnette razmeroma hitro in na lahek način prišel do svoje prve WSOP zapestnice in pripadajočih 278.144 $.

Turnir #24: 5.000 $ No-Limit Hold'em Shootout

Drugi dan turnirja 5.000 $ No-Limit Hold'em Shootout je postregel z malce nenavadnim nadaljevanjem, saj je bilo preostalih 40 tekmovalcev namesto na štiri razdeljenih na 10 miz – tako je bil olajšan proces izbora vseh 10 finalistov. V to elitno skupino so se na koncu prebili tudi naslednji asi – Adam Junglen, Sean Getzwiller in Tom Marchese, ki bodo jutri dobili priložnost, da pokažejo, iz kakšnega testa so, saj bodo tako kot vsi drugi finalisti, tudi oni prišli v finale z zgolj 600 tisoč žetoni.

Turnir #25: 1.500 $ Stud 8 or Better

Turnir, ki je k sodelovanju pritegnil predvsem poker smetano in tudi danes ni postregel s prav veliko zanimivimi trenutki, bi kaj hitro utonil v pozabo, če na njem ne bi zablestel nam vsem zelo dobro poznan igralec. To niso bili Dutchy Boyd, Tom Dwan ali John Cernuto, temveč ESPN-ov šaljivi komentator, ki že zadnjih nekaj let komentira dogajanje na prvenstvu WSOP – Norman Chad. Chad, ki je prvi dan končal na devetem mestu, je tudi tokrat prikazal odlično formo, ki mu je prinesla cel kup novih žetonov in ga popeljala celo na skupno četrto mesto med 23 preostalimi tekmovalci. V vodstvo se je prebil Cory Zeidman (217.500 žetonov), Normanu pa med elito družbo med drugim delajo še Mike Sexton, Cyndy Violette, Frank Kassela, Kirill Gerasimov in Tony Ma.

Turnir #26: 2.500 $ No-Limit Hold'em Six Handed

A če so bili nekateri turnirji letošnjega prvenstva WSOP precej slabo obiskani, tega ne moremo reči za turnir 2.500 $ No-Limit Hold'em Six-Handed, ki je v Rio privabil kar 1.378 igralcev (133 več kot lani). Med njimi ni manjkalo niti največjih imen iz sveta pokra, saj so 2.500 $ prijavnine med drugim vplačali tudi Tom "durrrr" Dwan, Jennifer Tilly, Faraz Jaka, Gavin Griffin, Michael Mizrachi, Vanessa Rousso, Humberto Brenes, Chino Rheem, Jeffrey Papola, Isaac Haxton, Men Nguyen, Sorel Mizzi in Lex Veldhuis. Po prvem dnevu je v vodstvu Tyler Cornell, ki je uspel zbrati kar 172.600 žetonov, medtem ko se je na drugo mesto s 144.700 žetoni uvrstil Jean-Robert Bellande. Od 1.378 igralcev, ki so turnir začeli, se jih je v drugi dan na koncu prebilo le 189.

Turnir #27: 10.000 $ Limit Hold'em Championship

Na žalost je v skupino slabše obiskanih turnirjev tega prvenstva padel tudi turnir Limit Hold'em Championship, saj je prijavnino, ki je znašala 10 tisoč dolarjev, vplačalo le 152 tekmovalcev. Kot že pri nekaterih drugih turnirjih, se je izkazalo, da so tovrstni turnirji resnično namenjeni le pokeraški smetani, saj so bili med nastopajočimi danes tudi Justin Bonomo, Jeff Lisandro, Phil Hellmuth, Eli Elezra, Lisa Wagoner, Johnny Chan, Bill Chen, Richard Brodie, Ted Forrest, Michael Mizrachi, Jennifer Harman, Brock Parker ter Barry Greenstein.

Prvi dan je preživelo 111 tekmovalcev, izmed katerih pa ima največ razlogov za zadovoljstvo Daniel Negreanu, ki bo z osvojenimi 118.800 žetoni tokrat prenočil kot vodilni. A da ne bo njegov sprehod skozi drugi igralni dan prelahek, bodo zagotovo poskušali poskrbeti Josh Arieh, Shawn Buchanan, Maria Ho in Barry Greenstein, ki so prvi dan končali tik pod vrhom razpredelnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.