Šport
38 ogledov

"Zapleti s tujci niso vplivali na nas"

Klemen Pretnar Acroni Jesenice Žurnal24 main
Po Tilii Olimpiji smo pred začetkom lige Ebel preverili tudi stanje v taboru državnih prvakov z Jesenic. Železarji v sezono vstopajo s pomlajenim kadrom in si, tako kot večni tekmeci iz Ljubljane, želijo uvrstitve v končnico.

Jeseničani bodo zagotovo najbolj pogrešali prvo napadalno trojko, ki so jo v lanski sezoni sestavljali Rok Tičar, Žiga Jeglič in Robert Sabolič. Mladeniči so po zelo uspešni sezoni v železarskem dresu odšli na tuje, kjer so dobili veliko boljše pogoje. A železarji so se hitro sprijaznili z odhodom treh najboljših igralcev in začeli iskati primerne zamenjave. Ko se je že zdelo, da jim je uspelo, so z Jesenic sporočili, da so skoraj vsi tujci zapustili Ledarsko 4, saj naj ne bi bili zadovoljni s pogoji in namestitvijo. Odgovor na vprašanje, kaj je resnično botrovalo odhodu tujcev z Jesenic, bomo na tem mestu težko našli. Kot pa nam je zatrdil kapetan Acronija Jesenic Klemen Pretnar, vse skupaj na stanje v ekipi ni vplivalo: "Ne, zapleti s tujci niso vplivali na ekipo, zaradi tega, ker smo vsi že tako dolgo v tem poslu. Tudi mladim znamo povedati in pokazati pot. Preprosto je to pripravljalno obdobje in v tem času se take stvari dogajajo in v ekipi zaradi tega ni bilo posebne panike."

Jeseničani so torej še enkrat pokazali značilno gorenjsko trmo in prebrodili vse težave. V petek jih v prvem kolu lige Ebel v domači Podmežakli čaka Sapa Fehervar. Pretnar je prepričan, da so priprave uspele. "Glede na to, da rezultat ni bil v ospredju, smo dosegli tudi dober izid. Seveda je še nekaj stvari, ki jih je treba odpraviti, ampak celotno gledano so priprave dobro uspele," je dejal Pretnar in razkril, čemu so na zadnjih treningih posvečali največ pozornosti: "Vemo, da imamo v ekipi znova nekaj mladih igralcev, tako da bo uigravanju morda treba nameniti še kakšen dodaten trening. V teh dneh smo dobili tudi novega napadalca iz Švedske. Več ali manj nas torej čaka predvsem še uigravanje in odpraviti še zadnje napake."

Železarje bo tudi v letošnji sezoni vodil strogi Finec Heikki Malkia, ki je kljub vsem težavam ostal na Gorenjskem, odločen, da z mlado ekipo meša štrene najbogatejšim klubom v razširjenem avstrijskem prvenstvu. "Malkia je že v lanski sezoni uvedel veliko novosti v našo igro, tako da kaj veliko novega niti nismo pričakovali. Vsekakor pa je bilo tudi nekaj svežine v primerjavi z lansko sezono. Dobro in zanimivo je delati s takim strokovnjakom," je Pretnar več kot zadovoljen s šefom stroke.

"Nov sistem je nekakšen dvorezen meč. Na eni strani imaš možnost, da se tudi kasneje še prebiješ v končnico, po drugi strani pa so se ekipe okrepile in liga je postala še bolj izenačena. Vsaka točka bo še bolj dragocena. Vemo, da mora doma Podmežakla ostati neporažena, v gosteh pa je vsaka točka zlata vredna. Mi bomo šli od prvega dneva v boj za vsako točko," smo se s Pretnarjem dotaknili tudi novega igralnega sistema lige Ebel. Za konec pa se je kapetan Jesenic dotaknil še glavnih ciljev svojega moštva: "Vse ekipe ciljajo na končnico, kakor tudi mi. V končnici pa se nato postavi nove cilje. Vsekakor je primarni cilj končnica. Kar pa se tiče državnega prvenstva, je seveda cilj nov naslov državnega prvaka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.