Šport
9 ogledov

Zapomnite si prve tri četrtine tekme s Švedsko

kavticnik2_main_BOT Žurnal24 main
Vid Kavtičnik je bil pred štirimi leti izbran za najboljše desno krilo v Evropi. EP na Norveškem bo njegovo prvo tovrstno tekmovanje po Euru 2004. "Smo na pravi poti," pravi član Kiela.
Slovenija je na turnirju hrvaško-slovenskega pokala za gol premagala reprezentanco BiH, dan kasneje za tri zadetke izgubila s Švedsko in osvojila končno tretje mesto. Kako ste zadovoljni s predstavami v Kopru?
Ta nastop nam je prišel zelo prav, saj smo prvič igrali v taki zasedbi. Prva tekma je bila zelo slaba, v drugi pa smo pokazali naše dobre lastnosti. 45 minut smo uspešno igrali v obrambi, ustavljali najboljše švedske zunanje igralce, zato bi igro v tem delu ocenil z dobro štirico. Zadnjih 15 minut pa nam je padla koncentracija, zaradi česar smo izgubili to srečanje.
 

Johan Petersson

Sredi pogovora, ki ga je spremljal Kavtičnikov soigralec pri nemškem Kielu Kim Andresson, je Vidu veliko sreče na Norveškem zaželel tudi najstarejši v švedski vrsti Johan Petersson. Član Hallbyja je za to skandinavsko reprezentanco zbral že 240 nastopov. Z več kot 800 zadetki je daleč najboljši strelec v tej zasedbi.

Sta bila BiH in Švedska prava tekmeca ob pravem času?
Izbrana vrsta BiH je bil nekoliko lažji nasprotnik, Švedska dober tekmec in primeren test, česa smo v tem trenutku sposobni. Zdaj imamo še teden in pol časa, da se pripravimo na prave nasprotnike, uberemo pravo taktiko, obrambo. Videli smo, da veliko bolje odigramo obrambo 5-1 kot obrambo 6-0. Mislim, da bo to naša začetna, udarna obramba. Seveda pa se nam mora na EP "poklopit" veliko stvari, imeti moramo še športno srečo, predvsem pa boljšo realizacijo. Potem nam bo prav gotovo uspelo.

Koliko je ta podoba slovenske reprezentance še daleč od tiste, ki bi jo želeli pokazati na Norveškem?
Naša slika naj bi bila igra v prvih treh četrtinah srečanja proti Švedski. Temu bi morali dodati še malo ostrine, narediti več prekrškov in to bi bilo v obrambi vse. V napadu pa moramo izboljšati realizacijo, ki je povezana s koncentracijo. V zadnjih dneh smo veliko trenirali, zato smo bili kar nekoliko utrujeni.

Zaključni del priprav na evropsko prvenstvo bo potekal v Velenju. Kaj lahko naredite v tem dobrem tednu dni do odhoda na sever Evrope?
Imamo še veliko časa. Forma se lahko dvigne v dveh dneh. Zdaj se moramo predvsem spočiti in mislim, da bo naša igra še boljša.

Vid Kavtičnik, ki se je v evropsko rokometno orbito izstrelil pred štirimi leti na EP v Sloveniji, je po lovorikah eden naših najuspešnejših rokometašev vseh časov. V dresu Kiela je v eni sezoni osvojil naslov nemškega prvaka in pokalno lovoriko. Za nameček pa še naslov evropskega klubskega prvaka, postal pa je tudi zmagovalec evropskega superpokala. © Boštjan Tacol

 


 
 

Najprej moramo prepričati sebe. Če se bomo zavedali naše moči, nam dobre uvrstitve ne more vzeti nihče.

Vid Kavtičnik

 
Mislite, da ste s prikazanim na tem turnirju v Kopru prepričali navijače, da lahko na Norveškem naredite nekaj velikega?
Mi igramo rokomet zase, ker imamo ta šport radi in ker želimo zastopati domovino. Najprej moramo prepričati sebe. Če se bomo zavedali naše moči, nam dobre uvrstitve ne more vzeti nihče. Upam, da nam bodo navijači stali ob strani v slabih in dobrih trenutkih. Ko smo imeli danes slabih deset minut igre, bi mogoče potrebovali njihovo fanatično navijanje, da bi se hitreje dvignili in mogoče bi bil rezultat pozitiven. Sicer pa sem presenečen, da je bila dvorana tako polna, toliko ljudi lani niti približno ni bilo.

Pa ste slišali žvižge s tribun pet minut pred koncem tekme s Švedsko?
Slišal, slišal. To ni bilo lepo, saj ne delamo napak nalašč. Nad tem sem bil nekoliko razočaran.

 

14 golov

Najboljši slovenski strelec turnirja v Kopru je bil Luka Žvižej s 14 zadetki.

S turnirjem na Obali se poslavljate od domačih navijačev. Še tekmi na Slovaškem, potem pa bo na vrsti že uvodni obračun EP proti Češki. Kakšno sporočilo puščate navijačem?
Najprej bi se jim rad v imenu igralcev lepo zahvalil in upam, da nas bodo prišli spodbujat tudi na Norveško. Čeprav je daleč, bi bilo zelo lepo, če bi prišli na prvenstvo. Potrudili se bomo po najboljših močeh, kajti če bomo nadaljevali v takem tempu, bomo hitro popravili napake. Na tak način pa se lahko nadejamo dobrega rezultata.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.