Šport
24 ogledov

Zapravljivi železarji, Gradec prvič ugnal zmaje

Kuralt Tilia Olimpija Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Po reprezentančnem premoru se je liga Ebel nadaljevala s tekmami 32. kola, kjer so Acroni Jesenice proti Sapi Fehervar v Podmežakli zapravile prednost z 2:0 in 4:2, na koncu pa izgubile pol minute pred koncem podaljška (4:5). Tilia Olimpija je prvič letos izgubila proti Gradcu (4:2).

Po reprezentančnem premoru se hokejisti lige Ebel vračajo v tirnice rednega dela. Ljubljanski hokejisti so pred prekinitvijo zasedali četrto mesto, med njo pa so dobili novega soigralca, Kanadčana Brocka McBrida, ki je bil v torek že na ledu. Po poškodbi se je vrnil Boštjan Goličič, vseeno pa gostje niso bili popolni, saj sta poškodovana Anže Ropret in Miha Verlič. Statistika pred tretjim medsebojnim obračunom je bila na strani Ljubljančanov, ki so doma zmagali z 2:1, na prvi tekmi v Gradcu pa s 4:0.

Prav novinec McBride je zapretil prvi in že na začetku druge minute pokazal svojo hitrost, tako da so ga domači ustavili s prekrškom. Toda igra z igralcem več zmajem ni prinesla uspeha, še več, bili so povsem nenevarni. Kaj kmalu so domači naredili še en prekršek, a gostje so bili premalo zbrani. Domači so pozneje povsem zagospodarili na ledu in v 15. minuti tudi prišli do vodstva, ko je bil Matthias Iberer uspešen iz bližine.

Gostje so na začetku drugega dela le prikazali nekaj več igre in že v 30. sekundi je zapretil Jamie Frasier, ki pa ni dobro zadel ploščka. Isti igralec je nato zadel še okvir vrat. Ko je Gradec v 25. minuti dosegel še en gol, je že kazalo, da so upi zmajev pokopani. V 29. minuti pa je Frasier dosegel gol za priključek, v 36. pa je vse napravil Justin Taylor, John Hughes pa je iz bližine le še pospravil plošček v mrežo za izenačenje.

Takrat je kazalo, da so hokejisti iz Tivolija ujeli ritem, a so spet zaspali na začetku zadnje tretjine, in Iberer je že v 22. sekundi zbezal plošček pod nogo vratarja Lamoureuxa. To je bil šok za goste in domači so brez težav v naslednjih 13 minutah obdržali minimalno prednost, saj gostje praktično niso streljali. V zadnjih minutah so le ustvarili nekaj pritiska in polpriložnosti, pravega strela pa ni bilo, kar je Gradcu omogočilo lažje branjenje. Gostje so slabo minuto pred koncem zaigrali brez vratarja in s takšno igro vztrajali tudi po izključitvi Scotta Hothama, kar pa so domači kaznovali z golom s sredine igrišča.

Olimpija bo v naslednjem kolu v četrtek prosta, na praznični ponedeljek pa jih čaka slovenski derbi na Jesenicah.

Železarji zapravili 2:0 in 4:2

Jeseničani so po reprezentančni prekinitvi znova zaigrali v ligi Ebel, tokrat je bil njihov tekmec madžarska Sapa. V jeseniški ekipi sta se na tekmi prvič domačim gledalcem predstavili okrepitvi, Američan Jonathan Juliano in Slovak Branislav Bendik. V moštvu pa še vedno ni bilo poškodovanih Jake Ankersta, Nejca Berliska, Anžeta Kuralta, Klemna Pretnarja in Andreja Židana.

Jeseničani so zabili vodilni gol v četrti minuti. Po strelu Jureta Dolinška je v vratarjevem prostoru plošček prek gol črte potisnil Antti Pusa. V peti minuti so imeli železarji dva igralca več na ledu. Žiga Grahut je podal izza vrat, Pusa pa je še drugič v dveh minutah premagal Adama Munroja v vratih gostov. Domači vratar Michal Fikrt se je prvič izkazal po strelu Harlana Pratta. Madžari so znižali zaostanek z igralcem več v 17. minuti, ko je pod prečko zadel Istvan Sofron.

Na začetku drugega dela je Munro s težavo ubranil strel Matevža Ermana, pozneje pa se je izkazal tudi po strelu Dolinška. Slovenski prvaki so se ubranili z igralcem manj na polovici tekme. Sapa je v 33. minuti izvedla prvo in edino nevarnejšo akcijo v drugi tretjini, z izjemnim strelom v levi zgornji kot Fikrtovih vrat je izenačil Marton Vas.

V 44. minuti je v Podmežakli završalo. Po strelu Toma Hafnerja je odbiti plošček v mrežo poslal Marjan Manfreda. Le minuto pozneje so slovenski prvaki spet vodili z dvema goloma prednosti. Po lepi podaji Puse in novinca v ekipi Bendika je v polno zadel Grahut. Madžari pa so drugič na tekmi izkoristili številčno premoč, ko je po prodoru izza vrat Fikrta presenetil Arpad Mihaly. Takoj v naslednjem napadu gostov je bil rezultat izenačen. Ob slabem posredovanju Fikrta je zadel Tamas Sille. V 55. minuti se je Pusa sam znašel pred Murom, zadel vratnico, sodniki pa so tekmo že pred tem prekinili, saj so imeli gostje šest igralcev v polju.

V podaljšku sta imela priložnost Hafner in Manfreda, Munro pa je ostal nepremagan. Na drugi strani sta Andras Horvath in Krisztian Palkovics iz ugodnih položajev zgrešila vrata. Madžari so prišli do zmage pol minute pred koncem podaljška, ko je zadel Pratt. V četrtek bodo železarji gostovali v Znojmu.

Liga Ebel, 32. kolo:

Graz 99ers : Tilia Olimpija 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Iberer (15, 41), Bisaillon (25), Blatny (60); Frasier (29), Hughes (26)

Acroni Jesenice : Sapa Fehervar 4:5* (2:1, 0:1, 2:2; 0:1)
Pusa (4, 6), Manfreda (44), Grahut (45); Sofron (17), Vas (33), Mihaly (47), Sille (47), Pratt (65)
* -  po podaljšku

KAC Celovec : Orli Znojmo 4:3 (2:1, 0:1, 1:1; 1:0)
VSV Beljak
: Medveščak Zagreb 2:1 (0:0, 1:1, 0:0; 1:0)
Red Bull Salzburg : Black Wings Linz 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Vienna Capitals prosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.