Šport
29 ogledov

Zaprosili za dodatno mnenje

Žurnal24 main
Pred disciplinsko komisijo Nacionalne antidopinške komisije (NAK) je potekala prva obravnava zaradi domnevne kršitve protidopinških pravil kolesarja Tadeja Valjavca.

Športniku je bil v zvezi z domnevnimi kršitvami omogočen zagovor, obramba pa je predstavila nekatere dokaze. "Disciplinska komisija je po šesturni obravnavi odločila, da Mednarodno kolesarsko zvezo (UCI) zaprosi za dodatno strokovno mnenje, ki ga pričakuje v razumno kratkem času, da bo lahko nadaljevala z obravnavo," je sporočil vodja oddelka za boj proti dopingu Janko Dvoršak. V skladu s Protidopinškim pravilnikom NAK senat disciplinske komisije sestavljajo trije strokovnjaki s področja prava, medicine in športa.

Tadej Valjavec trdi, da je nedolžen – prenizek hematokrit v krvi naj bi bil posledica bolezni, ki jo je prestal v lanski sezoni – in da bo nedolžnost dokazal na sodišču. Zdravnik Valjavčevega francoskega moštva Ag2r Eric Bouvat sicer meni, da je Valjavčeva zgodba na trhlih temeljih. Prepričan je, da potrdilo o zdravstvenih težavah, na katerega se sklicuje Valjavec, ne bi spremenilo izsledkov, ki kažejo na odstopanja v krvni sliki. Bouvat ne verjame Valjavčevim trditvam o vzrokih za odstopanja v krvni sliki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.