Šport
4 ogledov

Zaradi marihuane zašla v težave

deskar na snegu EPA
Neimenovana japonska deskarja na snegu do nadaljnjega ne smeta tekmovati, saj ju je Japonska smučarska zveza (Saj) kaznovala zaradi kajenja marihuane.

Pri Saju so pojasnili, da so sledi prepovedane substance našli v laseh tekmovalcev, njunih imen pa niso razkrili, saj še nista polnoletna. Eden od njiju je priznal, da je kadil marihuano na zabavi v Koloradu, kjer so "travo" legalizirali 2012, a le za starejše od 21 let.

Deskarja sta suspendirana za nedoločen čas in ju bržčas čaka tudi odstranitev iz japonske reprezentance za olimpijske igre 2018 v PyeongChangu. Zaradi tega incidenta je odstopil tudi vodja deskanja pri japonski zvezi Fumikazu Hagiwara.

"To ne bo imelo dobrega vpliva na OI v Riu, PyeongChangu ali Tokiu. Če se bosta odločila za zdravljenje, potem obstaja možnost za njun nastop v PyeongChangu. Ampak težko je reči, ali imata dovolj časa," je dejal direktor Saja Toshimasa Furukawa in dodal, da so bili japonski deskarji že v preteklosti deležni kritik, ker se niso držali pravil o oblačenju v japonski vrsti.

Pred tem je japonski šport vznemirila tudi izključitev treh badmintonskih reprezentantov, vključno s kandidatom za olimpijsko kolajno Kentom Momotom, ki so bili izključeni iz izbrane vrste zaradi obiska nelegalne igralnice. Igralništvo je na Japonskem po večini prepovedano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.