Šport
25 ogledov

''Zaradi Nadala sem danes to, kar sem''

novak đoković EPA
Sezona Novaka Đokovića se je po dveh nepričakovanih porazih v začetku leta vrnila na ustaljene tirnice. Srb je postal prvi tenisač po Rogerju Federerju, ki je dvakrat v isti sezoni osvojil ameriški dvojček Indian Wells/Miami.

Novak Đoković je v finalu mastersa v Miamiju z brutalno predstavo razorožil Rafaela Nadala in se veselil druge turnirske zmage v letošnji sezoni. ''Fantastičen turnir. Zelo uživam, tako kot vedno v Miamiju. Od začetka do konca sem odigral zelo dobro. Igrati proti Nadalu je vedno velik izziv. Leta 2007 sem tukaj osvojil prvi velik turnir, in na to igrišče imam najlepše spomine,'' je povedal Đoković, ki je po številu osvojenih mastersov prehitel Andreja Aggasija in se na večni lestvici pomaknil na tretje mesto. Pred njim sta samo še Roger Federer in Nadal.

Đoković in Nadal sta na Crandon Parku odigrala 40. medsebojni obračun, z 22:18 pa še vedno vodi Španec, čeprav se mu je Srb v zadnjih letih močno približal. Za Đokovića je bila to 43. turnirska zmaga v karieri, 18. na turnirjih serije masters in druga v letošnji sezoni. Postal je prvi tenisač po Federerju (2005, 2006), ki je v dveh sezonah osvojil ameriški dvojček Indian Wells/Miami (2011, 2014).

''Lepšega marca si ne bi mogel zaželeti. Miami je bil popoln od začetka do konca. Obračuni, ki sem jih odigral, so bili zelo dobri. Stopnjeval sem raven svoje igre. Najboljšo predstavo sem prikazal v pravem trenutku proti svojemu največjemu tekmecu,'' je dejal Đoković, ki svoje uspehe, vsaj v simbolični meri, dolguje tudi Nadalu. ''To je največje rivalstvo v moji teniški karieri. Velik izziv je igrati proti Nadalu na katerikoli podlagi, še posebej na pesku. Zaradi Nadala in Federerja sem danes to, kar sem,'' je dodal 26-letnik.

rafael nadal | Avtor: EPA EPA
Đoković je oba turnirja v Severni Ameriki osvojil ob navzočnosti Mariana Vajda, ki je Borisa Beckerja, sicer glavnega trenerja drugega igralca sveta, nadomeščal že v Indian Wellsu. Zdi se, da je slovaški trener ključen za uspeh srbskega tenisača.

Nadal: Novak je igral bolje od mene

Nadal, ki mu tudi v četrtem finalu ni uspelo zmagati v Miamiju, ni bil pretirano razočaran. ''Nisem jezen. To je tenis. Takšen je šport,'' je dejal Nadal. ''Sprejeti moraš, da igraš na največjih turnirjih z najboljšimi igralci na svetu. Novak je igral na zelo visoki ravni in bil je boljši od mene. To ni bil moj dan. V izmenjavi sem imel negativne občutke in tako je nemogoče igrati proti njemu,'' je še povedal prvi igralec sveta.

Đoković in Nadal zdaj držita vseh devet turnirjev serije masters. Srb je aktualni zmagovalec Indian Wellsa, Miamija, Pariza, Šanghaja in Monte Carla, Španec pa Rima, Madrida, Toronta in Cincinnatija.

Teniška karavana se bo zdaj preselila na evropska igrišča, kjer se bo začela peščena sezona. Prvi veliki turnir bo na sporedu 13. aprila, ko se v Monte Carlu začenja prvi od treh peščenih mastersov. ''Zdaj začenjamo peščeno sezono, kjer bom moral igrati stoodstotno, če bom hotel nadoknaditi razliko,'' je povedal Nadal, ki bo na rdečem pesku lovil že svojo 300. zmago v karieri (298-21).

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.